V súčasnosti je azda pri všetkých high-end smartfónoch štandardom technológia rýchleho nabíjania. Pri Qualcomm čipsetoch poznáme Quick Charge, pri tých od MediaTeku zase PumpExpress.

Lenovo pri Moto smartfónoch používa technológiu TurboChrager, no v podstate je rozdiel len v pomenovaní. Každá technológia má za cieľ jediné, a to nabiť smartfón za čo najkratšiu možnú dobu. Technológia rýchleho nabíjania sa však už dostáva aj do cenovo dostupnejších modelov.

Jedným z nich je napríklad Vernee Apollo Lite, ktorého akumulátor sa dokáže nabiť na 54 % kapacity za krátkych 30 minút a na 100 % kapacity za slušných 74 minút. Jeho čispet Helio X20 podporuje práve vyššie spomínaný štandard PumpExpress 3.0. Výrobca proces rýchleho nabíjania zaznamenal vo videu.

Ak by sme chceli rýchlosť nabíjania porovnať s konkurenciou, zamieriť môžeme na YouTube kanál Piece of Tech. Nimi zverejnené video porovnáva rýchlosť nabíjania smartfónu iPhone 6S (2750 mAh a 5,5″ displej), Nexus 6P (3450 mAh a 5,7″ displej) a Galaxy Note 5 (3000 mAh a 5,7″ displej).

Smartfón Vernee Apollo Lite je dostupný prostredníctvom rôznych internetových predajcov s celosvetovým doručovaním. Zariadenie bolo, resp. ešte stále je k dispozícii formou predpredaja, pričom odosielanie zákazníkom začne už 10. júla 2016. Zoznam predajcov nájdete na –oficiálnej stránke výrobcu– alebo ďalšie detaily na ich –produkčnom blogu-.

O Vernee Apollo Lite

Vernee Apollo Lite poháňa deca-core procesor MediaTek Helio X20, ktorý je vyrobený 20 nm procesom a jeho jadrá sú taktované nasledovne: 2,3 GHz – 2 jadrá, 2,0 GHz – 4 jadrá a 1,4 GHz – 4 jadrá. Operačná pamäť RAM má kapacitu 4 GB, interné eMMC 5.1 úložisko 32 GB a o ďalších 128 GB sa môže postarať microSD karta, ktorá si našla miesto v hybridnom slote pre SIM karty.

5,5-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením pochádza od výrobcu Sharp, vyrobený je patentovanou IGZO technológiou a v jeho výbave nechýba ani filter modrého svetla BluLight Defender. Fotoaparáty pochádzajú z dielne výrobcu Samsung. Na zadnej strane nás čaká 16 Mpx ISOCELL snímač s pixelmi o veľkosti 1,0 μm. Na prednej strane nájdeme 5 Mpx širokoúhlu selfie jednotku. Vernee Apollo Lite bude držať pri živote 3180 mAh batéria, ktorú nabijete poriadne rýchlo vďaka konektoru USB typ C a technológii Pump Express. Smartfón váži 175 gramov pri rozmeroch 15,20 x 7,60 x 0,90 cm.