Spoločnosť Verne resp. jej licencovaný predajcovia, začali model Apollo Lite distribuovať jeho majiteľom len minulý týždeň, po mesačnej fáze predpredaja.

Majitelia sa na nový smartfón po dlhom čase čakania určite tešili. Vernee Apollo Lite je ako jeden z mála súčasných smartfónov poháňaný čispsetom Helio X20 s unikátnou, desaťjadrovou konfiguráciou. Nadštandardný výkon vo svojej triede dopĺňa skvelý vzhľad a prémiové konštrukčné spracovania.

Pre zákazníkov sú k dispozícii dve prevedenia, a to klasické lesklé strieborné a nemenej príťažlivé čierne s matnejšou povrchovou úpravou. Práve druhý menovaný farebný variant si môžete pozrieť v prvom oficiálnom hands-on videu.

apollo lite

Autori v ňom stihli otestovať citlivosť, presnosť a hlavne rýchlosť snímača odtlačkov prstov pri uzamknutej obrazovke, prácu s navigačnou lištou s bohatými možnosťami prispôsobenia alebo odozvu dotykovej obrazovky. Vo videu nechýba manipulácia so 16 Mpx primárnym fotoaparátom s PDAF zaostrovaním alebo hladký chod čistého Android 6.0 Marshmallow. Všimnúť si môžeme, že Vernee Apollo Lite nedisponuje žiadnymi fyzickými tlačidlami pod displejom.

Apollo Lite

O navigáciu sa starajú virtuálne tlačidlá priamo v používateľskom rozhraní. Tie môžete samozrejme skryť pri čítaní e-kníh alebo sledovaní videa, kde by mohli pôsobiť rušivo.

Funkcií by sa rozhodne dalo otestovať viac, predpokladáme, že ich výrobca zahrnie v ďalšom podobne ladenom videu.

Smartfón Vernee Apollo Lite je stále k dispozícii za zvýhodnenú cenu 199 dolárov oproti pôvodným 229 dolárom, a to každý piatok v mesiaci júl 2016. Akcia začína vždy v poobedňajších hodinách nášho času a týka sa prvých 100 kusov smartfónu Apollo Lite. Podľa tlačovej správy tento týždeň zastrešuje akciu predajca CooliCool, ktorú nájdete na adrese coolicool.com/vernee alebo priamo na oficiálnych stránkach výrobcu na vernee.cc/vernee-big-time.