Úvod Novinky Hviezda Yahoo Inc. zhasína. Verizon ho odkúpil za 5 miliárd dolárov

Hviezda Yahoo Inc. zhasína. Verizon ho odkúpil za 5 miliárd dolárov

0
yahoo inc

Kedysi veľký konkurent Google, dnes vyhasnutá hviezda v pozadí giganta z Kalifornie. Americký operátor Verizon včera oznámil kúpu Yahoo Inc. za 5 miliárd dolárov.

Tento krok znovu výrazne posilní internetového giganta, keďže pred rokom kúpil aj poskytovateľa internetových služieb AOL za 4,4 miliardy dolárov. Verizon v prípade Yahoo nezíska len ich technológie vyhľadávania, ale aj ich reklamný biznis a nástroje pre správu emailov. Fyzické vlastníctvo Yahoo Inc. bude tiež patriť Verizonu.

Ako poznamenáva Reuters: „Táto dohoda znamená koniec Yahoo Inc. ako prevádzkovej spoločnosti a zostane len ako majiteľom 35,5% akcií Yahoo Japan a 15% akcií čínskej e-komerčnej spoločnosti Alibaba Group Holding Ltd.“

Čo má v pláne Verizon s Yahoo Inc.?

Verizon očakáva, že veľmi rýchlo pripojí služby Yahoo (napr. Yahoo Finance) k ich súčasným médiám od AOL vrátane The Huffington Post, Engadget a TechCrunch. Hodnota Verizonu na trhu je momentálne 220 miliárd dolárov (cena Yahoo bola v roku 2000 125 miliárd USD). Súčasná CEO spoločnosti Marissa Mayer si pravdepodobne neudrží po kúpe svoje miesto.