Úvod Výrobcovia Sony Exkluzívne: Nová vlajková loď Sony na prvých živých FOTO

Exkluzívne: Nová vlajková loď Sony na prvých živých FOTO

12

U japonského výrobcu, ktorému sa tohtoročná vlajková loď Sony Xperia X príliš nevydarila po rokoch nastáva veľká zmena. Správy tvrdia, že Sony čoskoro predstaví novú vlajkovú loď. Fotografie nám odhalili jej nový dizajn, ktorý signalizuje odklon od pôvodnej Z série.

Oproti Xperii X ponúkne model F8331 väčší displej (stále Full HD rozlíšenie) a 4K nahrávanie prednou aj zadnou kamerou.

Nový dizajn

 

gsmarena_003gsmarena_002

Najväčší rozdiel však nájdeme v dizajne novinky. Po novom je horná a spodná hrana zarovnaná a boky zaoblené. Na zadnej strane dostala kamera nové rozloženie spolu s duálnym LED bleskom, na spodku je zas panel, kde by sa mohli ukrývať antény (telo sa zdá byť z kovu).

Predná strana sa viac podobá súčasnému dizajnu Xperií, nechýbajú duálne reproduktory a NFC hneď vedľa horného reproduktoru (áno, veľmi netypické umiestnenie).

gsmarena_004

ZhGEqAP

Samsung Galaxy Note 7 príde ako prvý Samsung s USB Type-C, to isté čaká aj Xperia novinku, ktorá bola osadená týmto konektorom na spodnej hrane. Výrobca sa zároveň rozhodol zatiaľ nenasledovať trend s vynechávaním 3,5 mm jack konektora, ktorý nájdeme hore.

Nepoznáme približný dátum predstavenia, vieme len, že to bude niekedy tento rok. S príchodom veľtrhu IFA a účasti Sony sa možno už čoskoro dočkáme nástupcu Xperii X s vynoveným dizajnom.

Páči sa vám nový dizajnový jazyk japonského výrobcu?