Úvod Výrobcovia Samsung Samsung vyvinul slot, ktorý pracuje s novými UFS aj microSD kartami

Samsung vyvinul slot, ktorý pracuje s novými UFS aj microSD kartami

0

UFS karty sú oficiálne tu. Okrem iného niektoré z nich ponúkajú šialene vysoké rýchlosti (až 5-násobne vyššie než pri microSD) no zároveň nižšiu spotrebu energie. Čo sa však stane s microSD kartami? Zaniknú zo dňa na deň? Vďaka Samsungu môžete byť pokojní. Podarilo sa mu totiž to, v čo sme tajne dúfali.

Nové UFS karty nie sú kompatibilné so starými microSD slotmi, to je pravda. Samsung a hŕstka jeho partnerov však prišla s novým dizajnom slotu, ktorý je schopný poňať ako UFS, tak aj microSD karty. To znamená, že v jednom smartfóne môžete mať UFS alebo microSD kartu. Tí z vás, ktorí si zakúpili microSD kartu s vysokou kapacitou túto skutočnosť určite ocenia.

Kedy príde hybridný slot?

Momentálne ani jedno zariadenie nedokáže spolupracovať s UFS kartami, no to sa má podľa Samsungu v budúcnosti veľmi rýchlo zmeniť. Minimálne ich telefóny a tablety budú vedieť pracovať s oboma štandardmi.

Nové UFS karty nie sú kompatibilné s aktuálnym slotom pre microSD karty. My sme však vyvinuli dizajn pre rozšíriteľné karty, ktorý podporuje UFS, ako aj microSD karty. Momentálne pracujeme s rôznymi partnermi v priemysle, aby sme nový dizajn integrovali čo najskôr.

Momentálne je ťažké predpovedať, ktoré zariadenie ako prvé prinesie podporu UFS kariet. Vôbec by nás ale neprekvapilo, ak by ním bol chystaný Galaxy Note 7. Čo hovoríte na UFS karty? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!