Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8: Kódové označenie „Project Dream“ a znovu potvrdený 4K displej

Samsung Galaxy S8: Kódové označenie „Project Dream“ a znovu potvrdený 4K displej

6
project dream

Samsung Galaxy S7 je len pár mesiacov na trhu a už sa nám pomaly odhaľuje jeho nástupca Galaxy S8. Už na začiatku minulého mesiaca sa hovorilo o 5,5-palcovom 4K displeji. Dnes túto správu potvrdzujú ďalšie zdroje.

Nový Samsung Galaxy S8, ktorý sa momentálne vyvíja pod kódovým označením „Project Dream“, by mal mať 4K displej. Dôvodom je Daydream VR certifikácia. Ak zoberieme do úvahy, že niektoré zariadenia, ktoré podporujú VR od Googlu, majú minimálne FullHD rozlíšenie, je jasné, že Samsung chce byť v tomto smere najlepší.

Nehľadiac na spojenie medzi Google a „Project Dream“, Samsung má v pláne počas predstavenia Galaxy Note 7 odhaliť aj nový Gear VR s USB-C . Ale ak chcete mať ten najlepší zážitok z virtuálnej reality, určite by bolo rozumné počkať si na Galaxy S8 s jemnejším 4K displejom.

Project Dream s 4K displejom z MWC 2016

Samsung-4K-UHD-VR-display-840x418

Ak si pamätáte na novinky z MWC 2016, tak Samsung tu predstavil 5,5-palcový 4K displej, ktorý bol vytvorený primárne pre VR. Analytici predpokladajú, že práve tento displej bude mať masovú premiéru už v Galaxy S8. Čísla sú ešte zaujímavejšie, jeho hustota činí vysokých 806 PPI.

Aj keď je pre nás Galaxy S8 stále veľkou neznámou, môžeme očakávať, že príde s nainštalovaným Androidom Nougat. Pre tých, ktorých trápi výdrž, to môže znamenať, že sa dočkáme väčších batérií v smartfónoch.

Kúpili by ste si mobil s 4K displejom? Myslíte si, že je to potrebné aj napriek VR?