Samsung pokračuje v aktualizácii svojej „J“ série smartfónov ďalším modelom. Po nami testovanom smartfóne Galaxy J5 (2016) sme len minulý týždeň uvideli predstavenie modelu Galaxy J MAX, Galaxy J2 (2016) a teraz prichádza ďalší.

Samsung Galaxy J1 Ace Neo ponúka špecifikácie, ktoré sme pred pár rokmi videli pri high-end modeloch. Pri 4,3-palcovom displeji s rozlíšením 480 x 800 pixelov (217 ppi) sme si hneď spomenuli na redakčného veterána, model HTC HD 2. V tomto prípade ale Samsung použil známy AMOLED displej.

Pod kapotou nájdeme quad-core procesor s taktom 1,5 GHz, ktorému sekunduje skromná 1 GB operačná pamäť RAM a ešte skromnejšie úložisko s kapacitou 8 GB. To môžeme našťastie rozšíriť prostredníctvom microSD kariet. 1900 mAh batéria by mala tento nenáročný čispet udržať pri živote jeden celý deň.

Čo sa týka fotoaparátov, Samsung model Galaxy J1 Ace Neo vybavil 5 Mpx primárnym snímačom a 2 Mpx selfie kamerou. 131 gramové zariadenie má rozmery 130,1 x 67,6 x 9,5 mm a na palube nájdeme operačný systém Android vo verzii 5.1 Lollipop. Samsung pri tomto smartfóne zvolil robustnejší dizajn, o prípadnej odolnosti ale nič nehovorí.

Galaxy J1

Všimnúť si môžeme výraznejšie rohy, ktoré ochránia smartfón pri prípadnom páde. Už z parametrov je jasné, že Samsung Galaxy J1 Ace Neo uspokojí skutočne nenáročnú klientelu. Je však dobré, že výrobca myslí aj na ňu. Kedy sa smartfón dostane do predajnej siete a hlavne s akou cenou je zatiaľ neznáme. Každopádne očakávame cenovku niekde medzi 100 – 150 €. Zariadenie bude dodávané v čiernej, bielej alebo modrej farbe.