Snapdragon 820 je momentálne výstavnou skriňou v segmente mobilných procesorov. Týmto čipsetom je poháňaný celý rad high-end smartfónov z dielní množstva výrobcov.

Napriek úspechu, veľkému výkonu a optimalizácii, Qualcomm nezaháľa a inovuje ďalej. Včera táto spoločnosť oficiálne potvrdila existenciu vylepšeného čipsetu s označením Snapdragon 821. Ten by mal mimochodom poháňať najočakávanejší phablet tohto roka, Samsung Galaxy Note 7.

TIP: Objavila sa predbežná cena pre Samsung Galaxy Note 7

Snapdragon 821 tvorí štvorica Kryo jadier, ktoré môžu byť teraz taktované až na 2,4 GHz, čo je oproti 2,15 GHz veľmi slušný nárast. Pridružený grafický čip Adreno 530 by mal mať rovnaké parametre ako pri Snapdragon 820. Jeho vyššiu pracovnú frekvenciu však výrobca Qualcomm nevylúčil.

Kompletná dokumentácia k čipsetu Snapdragon 821 ešte nebola zverejnená, čiže jeho ďalšie vlastnosti zostávajú pomerne neznáme. Udeje sa tak ale v najbližších dňoch, no pre väčšinu z nás je podstatné vedieť, že Snapdragon 821 bude približne o 10 % výkonnejší a opäť o niečo úspornejší.

Výrobcovia smartfónov tak majú opäť nahrané na smeč a benchmark aplikácie budú opäť žiariť rekordnými bodovými hodnoteniami.