Úvod Hry Pokémon Go čelí veľkej hrozbe: Hackeri na 1. augusta plánujú gigantický DDoS...

Pokémon Go čelí veľkej hrozbe: Hackeri na 1. augusta plánujú gigantický DDoS útok

Pokémon Go bude 1. augusta nedostupný. Hackerská skupina sa vyhráža veľkým útokom.

5

Hackeri, ktorí sú zodpovední za víkendové výpadky serverov Pokémon Go varujú pred ešte väčším útokom. Stať by sa tak malo o niekoľko dní.

Hackerská skupina PoodleCorp oznámila, že sa 1. augusta pokúsi pomocou DDoS útoku zahltiť všetky Pokémon Go servery. Následkom útoku by mala byť nemožnosť prihlásiť sa do hry.

Niantic, vývojári, ktorí stoja za hrou pritom tvrdia, že víkendové výpadky neboli spôsobené hackerským útokom ale „neuveriteľne veľkým počtom nových hráčov, čo mohlo spôsobiť problémy s prihlásením sa do hry.“ Hackeri z PoodleCorp však aj naďalej tvrdia, že za výpadkami stáli oni.

Servery sa pokúsime zahltiť pretože je táto hra až príliš populárna,“ tvrdí twitterový používateľ XO, ktorý má byť lídrom skupiny. „Spravíme to preto, lebo môžeme a nikto nás nezastaví. Radi vytvárame chaos. Prvý august sme si vybrali preto, aby sme mali čas na relax a ničnerobenie,“ dodal.

Skupina tvrdí, že servery Pokémon Go budú nedostupné približne 20 hodín, čiže takmer celý deň. PoodleCorp tvrdí, že má prístup k botnetu pozostávajúceho zo 600 000 zariadení, medzi ktoré patria nahrávače videa a dedikované servery. Vzhľadom na to, že všetko toto sa dá prenajať na tzv. dark webe môžeme skonštatovať, že nejde o hackovanie. PoodleCorp sa nenabúra do systému Nianticu, namiesto toho ich sieť len zahltí veľkým počtom požiadaviek.

Medzi ciele PoodleCorp patria League of Legends, LinusTechTips, StreamMe, iiSuperWomanii (YouTube kanál), Battle.net, 21savage, RedMercy (YouTube kanál), LeafyIsHere (YouTube kanál), h3h3 (YouTube kanál) a Pokémon Go.