Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo SoftBank 503VL: Prvý Lenovo smartfón s Windows 10

Lenovo SoftBank 503VL: Prvý Lenovo smartfón s Windows 10

1
lenovo softbank 503vl

Po dlhom čakaní sa Lenovo odhodlalo. Áno, tento čínsky výrobca predstavil jeho prvý pokus s Windows 10 platformou. Netešte sa predčasne, pravdepodobne sa k nám smartfón SoftBank 503VL nikdy nedostane.

Ako už jeho meno naznačuje, jedná sa o smartfón špeciálne vytvorený pre japonského operátora SoftBank, ktorý požiadal Lenovo, aby vytvorili smartfón, ktorý doplní ich súčasné portfólio. A zdá sa, že tajnou túžbou japonského operátora bol lacný Windows 10 smartfón.

Samotné špecifikácie naznačujú, že pôjde o mobil, ktorý sa zaradí do kategórie low-endov. Veľký 5-palcový displej dostal nízke HD rozlíšenie. O výkon sa postará 8-jadrový Snapdragon 617, taktovaný na 1,5 GHz. Operačná pamäť dostala 3 GB, zatiaľ čo vnútorné úložisko vám poskytne 32 GB. Nechýba ani podpora microSD kariet do 128 GB. Primárna kamera má 8 Mpx, selfie fotoaparát 5 Mpx. O výdrž sa postará batéria s kapacitou 2250 mAh.

Windows novinka od Lenova bude dostupná od konca októbra. Či sa dostane aj na náš trh alebo Lenovo predstaví model pre celosvetový trh je otázne.

Myslíte si, že Lenovo spravilo dobrý krok tým, že sa rozhodlo pre Windows?