Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo Air 13 Pro: Lacná odpoveď na Macbook, ktorá konkuruje Xiaomi

Lenovo Air 13 Pro: Lacná odpoveď na Macbook, ktorá konkuruje Xiaomi

3

Macbook od kalifornského Apple je veľmi luxusné a kvalitné zariadenie, ktorého predaje hovoria za všetko. Avšak nie každý je ochotný platiť veľkú maržu a radšej siahne po lacnejšej alternatíve. Jednou z nich môže byť ultrabok Lenovo Air 13 Pro.

Pred pár dňami sa čínsky výrobca Xiaomi rozhodol vstúpiť na trh s lacnými ultrabookmi. Ich Mi Notebook Air ponúkne tenšie telo a nižšiu hmotnosť ako drahší konkurent od Apple. Samozrejme nechýba ani kvalitné kovové prevedenie a dizajn podobný Macbooku. Žeby recept na úspech? Plány mu ale skríži ďalšia čínska alternatíva, tentokrát od overeného Lenova.

1469713010_lenovo-air-13-pro-02

Lenovo včera predstavilo lacnú alternatívu Macbooku, ktorého názov Lenovo Air 13 Pro spája mobilitu (Air) a výkon (Pro). Čo ponúkne tento konkurent Xiaomi? Lákadlom bude určite kvalitný 13,3-palcový IPS FullHD displej. O výkon sa postará Intel i5 6200U procesor, ktorého doplní grafická karta Nvidia GeForce GT940MX (2 GB). Operačná pamäť dostala priemerné 4 GB a vnútorné SSD úložisko vám ponúkne 256 GB. Použitým operačným systémom bol ako inak Windows 10.

Lenovo Air 13 Pro vs. Xiaomi Mi Notebook Air

S cenovkou 750 dolárov (675 EUR) vyzve na súboj 13-palcovú verziu ultrabooku od Xiaomi. Xiaomi má ale o niečo výkonnejší CPU a určite poteší aj použitá 8 GB RAM. Na druhú stranu Lenovo zjednoduší používanie vďaka snímaču odtlačkov prstov.Dostupná bude aj verzia s Core i7 CPU a občasní hráči využijú vyšší výkon GPU (2 GB vs 1 GB).

lenovo air 13 pro

Lenovo nezabudlo na Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, USB 3.0, USB 2.0, USB Typ C alebo stereo reproduktory. Nočných užívateľov poteší aj podsvietená klávesnica.

Rozmery zariadenia sú podobné ultrabooku od Xiaomi. Hrúbka Lenovo Air 13 Pro je 14,8 mm a jeho hmotnosť len 1,29 kg. Momentálne je dostupný na predobjednávku v Číne za cenu okolo 750 dolárov. Dostupnosť na ostatných trhov je zatiaľ neznáma.

Čo hovoríte na túto lacnú alternatívu Macbooku? Páči sa vám, že za nižšiu cenu si budete môcť kúpiť „Macbook s Windowsom“?