Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Chcete si kúpiť nový telefón? 7 dôvodov, prečo by to mal byť...

Chcete si kúpiť nový telefón? 7 dôvodov, prečo by to mal byť Galaxy Note 7!

3

Vzhľadom na gigantický úspech Galaxy S7 a S7 edge sa dá očakávať, že chystaná vlajková loď Samsungu pre druhú polovicu 2016 bude rovnako úspešná. Samsung sa rozhodol, že Galaxy Note 7 pripraví len v edge verzii a teda s displejom zakriveným po oboch stranách. Vďaka tomu by mal byť užší a držať by sa mal pohodlnejšie.

Čo sa špecifikácií týka, až tak veľa vylepšení v porovnaní s Galaxy S7/S7 edge nebude. Medzi rozdiely, ktoré môžeme spomenúť patrí napríklad 6 GB RAM (4 GB pri S7) či výkonnejší procesor Snapdragon 821 (820 pri Galaxy S7). Silnou stránkou akéhokoľvek modelu Galaxy Note je samozrejme S Pen, ktorý neponúka žiaden iný telefón z ich portfólia.

Ak sa chystáte na kúpu nového zariadenia či už hneď po 2. auguste, keď predstavia Note 7 alebo o niečo neskôr, pozrite si 7 dôvodov, prečo by ste mali siahnuť práve po Galaxy Note 7.

note7ip68

1. Prvý Note s konštrukciou odolnou voči vode

Galaxy S7 a S7 edge sú v portfóliu výnimočné jednou dôležitou vlastnosťou. Vďaka certifikácii IP68 sú odolné voči vode a prachu. Rovnaký osud by mal postihnúť aj nový Galaxy Note 7.

edge

2. Dostupná len prémiovejšia edge verzia

Ak ste milovníkmi štandardných, plochých verzií, máme pre vás zlé správy. Galaxy Note 7 má byť totiž dostupný len s displejom zakriveným po oboch stranách. To ale znamená, že by takto prémiovo vyzerajúci telefón mohol byť lacnejší. Či už vďaka celkovému počtu vyrobených kusov alebo vďaka novému Y-OCTA panelu, ktorým bude Note 7 disponovať.

note7 spen

3. Prvý Samsung smartfón s USB C portom

Samsung sa konečne rozhodol, že presedlá na nový štandard. Obojstranný USB C port by sa s príchodom Note 7 prvýkrát objaví aj v portfóliu Samsungu. Vďaka tomu si budete môcť užiť ešte rýchlejšie nabíjanie, prenosy dát a samozrejme, kábel zapojíte aj po tme.

4. Nová verzia TouchWizu a nový S Pen

Samsung už nejakú dobu testuje svoju novú verziu TouchWizu. Oficiálne by ju mal pod názvom Note UX predstaviť spolu s príchodom Galaxy Note 7.

Celkovo sa rozhranie podobá na jeho predchádzajúcu verziu, bude však vybrúsená, ikonky zjednotené a nebudú chýbať ani vylepšenia na poli rýchlosti a stability.

note5

5. Pomalšie klesanie ceny

O Android smartfónoch, na rozdiel od tých z dielne Apple, bohužiaľ platí, že s ubúdajúcimi mesiacmi podstatne rýchlejšie klesá cena. Pri Note 7 by to však nemuselo platiť. Príkladom je Galaxy Note 5, ktorý síce v Európe dostupný nebol, no na nový trend upozornili americkí bloggeri. Jeho cena mala za rok dostupnosti klesnúť len o 10%. Z pôvodných 768 dolárov za kus dnes stále zaplatíte aj viac ako 500 dolárov. To je celkom slušné!

note7coralblue

6. Nové farebné prevedenie

Ak ste jeden alebo jedna z tých, ktorý si nechá potrpieť na tom, ako vyzerajú veci, ktoré si kúpite, určite vás poteší nové farebné prevedenie Note 7. Tentokrát bude dostupný aj v „korálovej modrej,“ do ktorej bude ladený nielen smartfón, ale aj S Pen.

7. Prvý smartfón s extrémne odolným sklom Gorilla Glass 5

Výmena predného displeja na Galaxy S7 edge vás vyjde aj na vyše 250 eur. Pri Galaxy Note 7 to môže byť ešte viac. Práve preto sa Samsung rozhodol, že nový Note vybaví najmodernejším krycím sklom z dielne Corning.

Gorilla Glass 5 je krycie sklo, ktoré bolo predstavené len včera, no Samsung ho už údajne otestoval a zaradil do výroby Note 7. Novinka od Corningu vraj dokáže vydržať aj pády z výšky 1,6 metra. Pôsobivé!

[yop_poll id=“90″]