Úvod Dohady HTC Nexus Sailfish: 5,2-palcový FullHD displej a Snapdragon 820

HTC Nexus Sailfish: 5,2-palcový FullHD displej a Snapdragon 820

0
nexus sailfish dohady

Veľmi známy leaker Evan Blass na svojom Twitteri znovu odhaľuje ďalší očakávaný smartfón. Tentokrát si vybral Nexus Sailfish alebo HTC S1, ktorý by mal byť tým menším a slabším zariadením Nexus rodiny pre tento rok.

Úniky sa mu podarilo získať vďaka build.prop súborom, ktoré odhaľujú rozlíšenie displeja a použitý čipset.

Najprv ale chceme upozorniť, že build.prop súbory sú veľmi ľahko modifikovateľné a aj keď Evan Blass nemá žiadny dôvod klamať, stále nemôžeme ručiť za ich autentickosť.

V týchto súboroch má hodnota pre jemnosť displeja číslo 420, čo by znamenalo, že Nexus Sailfish bude mať skôr FullHD ako QHD rozlíšenie (aj vďaka tomu, že HTC M1 bude mať väčší QHD displej).

Jedná sa len o matematický výpočet z hustoty pixelov, ktorá nie je dostatočne vysoká pre QHD displej. Taktiež 420 PPI by odpovedalo 5,2/5,3-palcovému displeju, čo podľa predchádzajúcich únikov sedí na Nexus Sailfish.

Ďalším parametrom, ktorý build.prop súbor potvrdil, je použitý čipset. Ten je od Qualcommu a konkrétny model má označenie MSM8996, čo odpovedá súčasnej špičke – Snapdragonu 820. Ale stále nemôžeme garantovať, že sa nejedná aj o Snapdragon 821, keďže už v minulosti to isté modelové číslo zdieľali čipsety Snapdragon 800 a Snapdragon 801.

Viac zaujímavých informácií už v build.prop súbore nenájdete, ale ak má Evan Blass prístup k plnej ROM, tak môžeme v blízkej dobe očakávať ďalšie úniky.

Vybrali by ste si slabší Sailfish aj napriek FullHD rozlíšeniu?