Úvod Smartphony Aktualizácie HTC: Android 7.0 Nougat dostane HTC 10, One M9 a One A9

HTC: Android 7.0 Nougat dostane HTC 10, One M9 a One A9

0

Taiwanský výrobca včera večer potvrdil, že pre HTC 10, One A9 a One M9 pripravuje veľkú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat.

Svoje plány predstavil krátko po tom, ako Google oficiálne odkryl rúško na tajomstvom ohľadom názvu najnovšej verzie obľúbeného mobilného operačného systému. Výrobca tak spravil na Twitteri, kde poodhalil, že najnovší Android získajú hneď tri z ich najobľúbenejších zariadení.

HTC 10 je vlajková loď spoločnosti pre rok 2016 a nie je absolútne žiadnym prekvapením, že získa aktualizáciu na najnovší Android 7.0 Nougat.

HTC One A9 výrobca uviedol na trh s Android 6.0 Marshmallow ešte vtedy, keď na Marshmallow nebežali takmer žiadne smartfóny okrem tých, na ktorých priamo pracoval Google (Nexusy). Vzhľadom na to, že One A9 nie je vlajková loď sa mnohí obávali, že ho HTC odignoruje a nepošle mu ďalšie aktualizácie. Je milé vidieť, že realita je iná.

Tretím smartfónom, ktorý dostane aktualizáciu na Nougat je One M9, vlajková loď minulého roka. One M9 predstavili s Android 5.1 Lollipop, neskôr získal aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow a teraz sa už zalizuje na Nougat.

Dátum dokončenia neistý

HTC okrem toho tvrdí, že aktualizáciu na Nougat pripraví aj pre viac svojich zariadení. Momentálne ale uprednostňuje práve tieto tri. Dátum dokončenia taktiež nie je známy, keďže HTC musí počkať na Google, kým dokončí finálnu verziu a uvoľní zdrojový kód pre implementáciu do ďalších zariadení.