Úvod Hry Hráč Pokémon Go zavolal na tiesňovú linku. Polícii sa sťažoval, že mu...

Hráč Pokémon Go zavolal na tiesňovú linku. Polícii sa sťažoval, že mu ukradli Pokémona

Áno, toto sa skutočne stalo.

5

Pokémon Go hrajú milióny ľudí po celom svete, a tak sa sem tam stane, že vzniknú skutočne bizarné príbehy. Toto je jeden z nich. Informoval server Huffington Post.

Hráč Pokémon Go z Veľkej Británie zavolal na tamojšiu tiesňovú linku (999) aby na polícii ohlásil, že mu niekto „ukradol jeho Pokémona“. Seriózne. Celý príbeh sa odohral ešte v piatok, keď firma Nintendo oficiálne spustila dostupnosť hry pre Britské ostrovy. Prirodzene, polícia hráča upozornila a vysvetlila mu, že ich s takýmito problémami nemôže obťažovať.

To však nebolo všetko. Niekoľkým tínedžerom v parku ukradli telefón čo políciu donútilo oficiálne varovať hráčov Pokémon Go pred možnými rizikami. Kriminálnici majú hru využívať na to, aby bezbranné obete nalákali do svojej pasce.

Hra totiž obsahuje elixír „lure,“ ktorý k nim priláka pokémonov na okolí, s ktorými prídu aj hráči. Práve toto má byť taktika, ktorá kriminálnikom umožnila ukradnúť telefóny. Polícia má najväčšiu starosť o deti, ktoré hrajú hru. Sú malé, nevedia sa brániť, a tak sú pre zločincov perfektným terčom.

Tvorca hry upozorňuje na hrozby

Niantic, tvorca hry upozorňuje: „Bezpečnosť našich hráčov berieme veľmi seriózne. Chceme, aby si každý užil hľadanie Pokémonov čo najbezpečnejšie. Hru odporúčame hrať v kruhu priateľov a rodiny, hlavne vtedy, ak sa chystáte navštíviť neznáme miesta,“ dodal.