Úvod Zariadenia Ďalší obor na scéne: Honor Note 8 so 6,6″ QHD displejom prešiel...

Ďalší obor na scéne: Honor Note 8 so 6,6″ QHD displejom prešiel certifikáciou

0

Novinky s nadrozmernými displejmi neutíchajú. Po tom, čo Samsung predstavil smartfón s gigantickým 7″ displejom s označením Galaxy J MAX sa čoskoro dočkáme ďalšieho obra.

Ten sa postaví do súboja s taktiež podobne rozmerným Xiaomi Mi Max alebo Lenovo Phab2 Pro. Čínsky telekomunikačný úrad svojou certifikáciou potvrdil existenciu modelu Honor, so zatiaľ neoficiálnym označením Note 8. Honor je dcérsky sub-brand giganta Huawei.

Nový phablet bude poháňaný octa-core procesorom s taktom 2,5 GHz a interakciu zabezpečí 6,6-palcový displej s jemným QHD 1440p rozlíšením. Poriadny hardvér bude držať pri živote taktiež poriadna batéria. Tá bude mať kapacitu až 4400 mAh.

4 GB operačnú pamäť RAM doplní 64 GB interné úložisko a fotoaparáty si podelia 13 Mpx8 Mpx rozlíšenia. Ak si budete chcieť Honor Note 8 vložiť do vrecka nohavíc, počítať musíte s rozmermi 178,8 x 90,9 x 7,18 mm a pritiahnutým opaskom vďaka podstatnej 219 gramovej váhe.

Smartfónu nebude chýbať snímač odtlačkov prstov alebo Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Na propagačnej .gif animácii nižšie si môžete všimnúť číslo 6,44″. Animácia totižto priamo odkazuje na konkurenčný Xiaomi Mi Note, ktorý disponuje práve 6,44″ displejom. Honor Note 8 ho má podľa plánov výrobcu samozrejme prekonať.

note 8 note 8

K pomerne presným informáciám nám chýba tá o cene a dostupnosti. Je jasné, že Honor Note 8 bude zo začiatku dostupný hlavne v domovskej Číne. Cena bude zrejme podobná ako pri konkurencii od Xiaomi. Cena modelu Mi Max začína na 220-tich eurách pri 32 GB verzii.