Honor je sub-brand čínskeho giganta Huawei, ktorý sa pod taktovkou tejto značky snaží potencionálnym zákazníkom ponúknuť skôr cenovo výhodnejšie zariadenia.

To ale neznamená, že by sa jednalo o parametrami alebo dizajnom podhodnotené smartfóny. Model Honor 8 by sa dal označiť ako vlajková loď strednej triedy. Výrobca si dal pri tomto smartfóne poriadne záležať na dizajne. Už na prvý pohľad môžeme badať sklenené prevedenie, a to po oboch stranách zariadenia. Na tej prednej nás navyše čaká zakrivené 2.5D dvojsklo.

Zaujímavosťou je použitie dvojitého fotoaparátu (Sony IMX286) s rozlíšením 12 Mpx, laserovým zaostrovaním a tiež dvojitým LED bleskom. Jedno „oko“ sníma spektrum farieb a druhé je čierno-biele. Ide o podobné prevedenie, ako v prípade Leica fotoaparátov pri modeloch Huawei P9. Na zadnej strane nájdeme tiež snímač odtlačkov prstov. Telo modelu Honor 8 je hrubé len 7,45 milimetra a ručička váhy sa zastavila na 153 gramoch. Vpredu sa usídlila 8 Mpx kamera s veľkosťou pixelov 1,4 um.

Honor 8

Čo sa týka pohonného ústrojenstva, Honor 8 je vybavený octa-core procesorom Kirin 950 s taktom jadier na úrovni 2,3 GHz. V prípade operačnej pamäte a interného úložiska nás čakajú tri verzie. Konkrétne pôjde o varianty 3 GB RAM + 32 GB, 4 GB RAM + 32 GB a 4 GB RAM + 64 GB. 

3000 mAh batéria (9V2A rýchle nabíjanie) bude držať pri živote aj displej s 5,2-palcovou uhlopriečkou a očakávaným FHD 1080p rozlíšením (423 ppi). Spomenúť musíme NFC konektivitu, IR senzor pre ovládanie domácej elektroniky, dual SIM funkcionalitu, 4G+ konektivitu, Android 6.0 Marshmallow a užívateľské prostredie EMUI 4.1.

Honor 8

Čo sa týka cien, tie sú viac ako zaujímavé. Honor 8 sa v základnej konfigurácii (3 GB RAM a 32 GB ROM) začne predávať za 300 dolárov. Za 4 GB RAM a 32 GB ROM si predajcovia vypýtajú 346 dolárov a najvyššie radený model bude stáť 375 dolárov. Ceny sú určené pre čínsky trh a tie naše sa dozvieme s ohlásením prípadnej európskej dostupnosti. Dúfame, že budú stále príťažlivé.