Samsung Galaxy Note7 bude zrejme vôbec prvý smartfón tohto kórejského výrobcu, na ktorom by sme mali nájsť Y-OCTA Super AMOLED displej s QHD 1440p rozlíšením.

Y-OCTA technológia však neprinesie žiadne nové zobrazovacie schopnosti, ale úsporu miesta. Samsung Galaxy Note7 bude tenší ako predchodca, čím získa na elegancii a bude viac vizuálne príťažlivý. O prípadnom vplyve na ergonómiu sa presvedčíme až pri testovaní.

Y-OCTA displej už nebude obsahovať dotykovú vrstvu v rámci samostatného celku, ale bude integrovaná priamo do zobrazovacieho panela. Celý displej tak schudne na hrúbke. Technológia má byť dokonca na takej úrovni, že displej modelu Galaxy Note7 by mohol byť citlivý na tlak a citlivejší aj vo všeobecnosti.

To príde vhod hlavne pri používaní dotykového pera S Pen. Samsung každý rok vylepšuje jeho vlastnosti, odozvu a samotnú citlivosť. Dojem ako z písania perom na papier zrejme nezískame, určite k tomu bude mať ale S Pen opäť bližšie.

Galaxy Note7

Ďalšou nespornou výhodou je úspora nákladov pri výrobe. Nižšie výrobné náklady sa môžu preniesť do konečnej spotrebiteľskej ceny, a teda získame lepšiu funkcionalitu za menej peňazí. Pri smartfóne Galaxy Note7 to až tak smerodajné nie je, keďže je vo všeobecnosti známe, že Samsung tento model vybaví tým najlepším čo má v talóne a samozrejme si za to vypýta poriadnu sumu.

Y-OCTA displeje môžu zlepšiť konkurencie schopnosť v strednej triede zariadení, pričom s ich nasadením aj do takto radených modelov Samsung určite počíta. Konkrétne detaily o displeji sa dozvieme už 2. augusta, keby bude Galaxy Note7 predstavený.

Samsung si určite nechal niektoré vlastnosti ako eso v rukáve a vytiahne ich až na oficiálnom predstavení.