Úvod Zaujímavosti Fotoaparáty Leica nebudú mať len Huawei zariadenia. Legendárna spoločnosť hľadá ďalších partnerov

Fotoaparáty Leica nebudú mať len Huawei zariadenia. Legendárna spoločnosť hľadá ďalších partnerov

2

O jedno z najväčších mobilných prekvapení tohto roku sa postaral čínsky Huawei, keď s modelom P9 a P9 Plus prišli aj duálne fotoaparáty s podpisom renomovanej foto spoločnosti Leica.

Huawei týmto krokom rozhodne zaujal, o čom svedčí aj pozitívny záujem verejnosti a zákazníkov o dané smartfóny. Vyzerá to, že partnerstvo spoločností Leica a Huawei nebolo náhodné. Práve naopak.

Spoločnosť Leica môže pôsobiť na prvý pohľad konzervatívne, no jej predstavitelia si určite uvedomujú súčasný trhový potenciál inteligentných mobilných telefónov. Táto spoločnosť totižto plánuje uzavrieť partnerstvo s ďalšími výrobcami mobilných telefónov.

Oliver Kaltner, spolumajiteľ spoločnosti, v rozhovore pre magazín Capital uviedol, že technická spolupráca s inými firmami je predstaviteľná a je ich cieľom. Doplnil, že fotoaparáty sú dnes súčasťou smartfónov, televízorov, konzol, akčných kamier alebo dronov. Druhý z majiteľov, Andreas Kaufmann pre zmenu dodal, že fotoaparáty v mobilných telefónoch sú budúcnosť.

leica

Spoločnosť Leica sa tak v blízkej budúcnosti podstatnejšie zameria na mobilných segment a robí dobre. Zatiaľ nevieme, ktorý ďalší výrobca príde so smartfónom, ktorý bude disponovať fotoaparátmi z dielne tohto výrobcu. Apple to ale určite nebude.

Leica rokovala o spolupráci aj s americkým Apple, no ten ich vypoklonkoval. Podľa Andreasa Kaufmanna, Apple nie je firma, ktorá rada spolupracuje a predpovedal jej ťažkú budúcnosť.

Fotografovanie so smartfónmi je veľmi obľúbené a v podstate z trhu vytlačili kompaktné fotoaparáty. Preto každú inováciu v tomto segmente vítame.