Úvod Výrobcovia Rozmach duálnych fotoaparátov? Samsung začína s produkciou pre čínskych výrobcov

Rozmach duálnych fotoaparátov? Samsung začína s produkciou pre čínskych výrobcov

0

Čo sa týka duálneho prevedenia fotoaparátov, za priekopníkov medzi modernými smartfónmi by sa dali označiť zariadenia LG G5 alebo Huawei P9 / P9 Plus. 

Pri LG G5 slúži jeden fotoaparát na snímanie v „klasickom“ režime a ten druhý na poriadne širokouhlé zábery. Huawei išiel cestou snímačov, z ktorých jeden sníma farebné spektrum a ten druhý čiernobiele.

Originalita týchto smartfónov v rámci duálneho prevedenia fotoaparátov zrejme čoskoro skončí. Spoločnosť Xiaomi plánuje 27. júla, čiže o pár dní, predstaviť smartfón Redmi Pro, ktorý bude disponovať práve dvoma fotoaparátmi na zadnej strane.

dual_foto

V blízkej budúcnosti bude takýchto zariadení oveľa viac. Spoločnosť Samsung potvrdila, že ich divízia Samsung Electro-Mechanics začne predávať duálne moduly fotoaparátov čínskym OEM partnerom v období od júla do septembra.

Aj keď momentálne nie je jasné, ktorí čínski výrobcovia medzi kupujúcimi budú, istí si môžeme byť výrobcom Xiaomi. Ten už od Samsungu odoberá „single“ snímače a po duálnych siahne určite. To isté platí aj o spoločnosti LeEco a tipovali by sme to tiež na Meizu. Samsung si dáva na svojich komponentoch vždy záležať a už teraz sme zvedaví, čo ich duálne foto snímače dokážu.