Úvod Novinky Aktuálne Český Avast odkúpil konkurenčné AVG za rekordných 1,17 miliardy eur

Český Avast odkúpil konkurenčné AVG za rekordných 1,17 miliardy eur

2

Český antivírusový program, Avast, kupuje jednu zo svojich najväčších konkurencií, AVG Technologies. Spolu budú vedieť lepšie konkurovať lídrovi na trhu, slovenskému ESETu. Za každú akciu mal Avast zaplatiť približne o jednu tretinu viac, než za ktorú sa akcie predávali na burze. Spolu to je približne 1,3 miliardy dolárov.

Korene Avastu, jeden z najväčších technologických spoločností zameraných na ochranu proti vírusom siahajú do Prahy v roku 1988. Za 28 rokov sa stihli vybudovať na spoločnosť, ktorá ovláda takmer jednu pätinu celého trhu s antivírusovými ochranami na celej planéte. Teraz chcú vďaka získaniu AVG Technologies svoj podiel na trhu ešte zväčšiť. „Akvizícia AVG nám pomôže lepšie zväčšovať sa, vylepšiť technológie, ako aj rozrásť sa do ďalších štátov,“ vysvetľuje spoločnosť.

Avast sa venuje aj crowd sourcingovej aplikácii pre hľadanie Wi-Fi hotspotov
Avast sa venuje aj crowd sourcingovej aplikácii pre hľadanie Wi-Fi hotspotov

Spojením oboch spoločností bude mať Avast prístup k 400 miliónom mobilných a desktopových zariadení. Podľa vyjadrenia firmy má byť až polovica koncových bodov zložená z mobilných zariadení. Obe spoločnosti boli založené českými inžiniermi a ich spojenie má podľa šéfa Avastu, Vinca Stecklera „vytvoriť skvelú pozíciu na využitie nových príležitostí ako bezpečnosť internetu vecí.

AndroidPortal.sk sa spojil aj so slovenským ESETom, od ktorého si vypýtal vyjadrenie týkajúceho sa vyššie spomenutej akvizície.