Len včera spoločnosť Qualcomm oficiálne potvrdila existenciu zdokonaleného čipu Snapdragon 821 a už tu máme prvého výrobcu smartfónov, ktorý po tomto ultimátnom čipsete siahol.

Ide o výrobcu ASUS, ktorý ale nepredstaví úplne nový smartfón. Pôjde o vrcholovú a vylepšenú verziu portfólia zariadení ZenFone 3 s prívlastkom Deluxe.

ASUS ZenFone 3 Deluxe bude určený pre tých, ktorí chcú mať vo vrecku ten najvyšší možný výkon, ako aj úložné miesto. Zároveň si za tento luxus budú musieť priplatiť. Procesor Snapdragon 821 bude totižto dopĺňať 6 GB operačná pamäť RAM a nekompromisne veľké 256 GB interné úložisko s rýchlym štandardom zápisu a čítania dát UFS 2,0.

5,7-palcový displej FHD 1080p rozlíšenie, zadná kamera sa chváli 23 Mpx rozlíšením, vpredu nájdeme 8 Mpx kameru, nechýba snímač odtlačkov prstov, konektor USB typ C pre rýchle nabíjanie 3000 mAh batérie alebo Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Táto vrcholová verzia línie ZenFone 3 sa bude predávať za 776 dolárov.

asus

Ak sa vám to zdá veľa, siahnuť môžete po verzii so 6 GB RAM a 128 GB pamäťou za 559 dolárov, alebo po poslednej možnosti, 4 GB RAM a 32 GB ROM s cenou 497 dolárov. V týchto prípadoch ale pod kapotou nájdete už zaužívaný Snapdragon 820. Ostatné vlastnosti a parametre sú zdieľané.