Úvod Konkurencia Apple Apple, Samsung a ďalší pod paľbou: Rýchle nabíjanie ich smartfónov porušuje patent

Apple, Samsung a ďalší pod paľbou: Rýchle nabíjanie ich smartfónov porušuje patent

1

Spoločnosť s názvom Somaltus LLC práve na okresnom súde východného Texasu podala žalobu na Apple. Tvrdí totiž, že ich rýchle nabíjanie využité v iPhone 6s a „ďalších podobných zariadeniach,“ ktoré Apple predáva porušuje ich patent z roku 2010.

Rýchle nabíjanie batériu nabije podstatne rýchlejšie, než štandardné, ktoré bolo využívané len donedávna. Keď batéria dosiahla 80 % nabitia, systém automaticky prepol nabíjanie na klasické, pomalšie, aby pomaly doplnil zvyšných 20 %.

Somaltus tvrdí, že ich rýchle nabíjanie porušuje americký patent 7,657,386 s názvom „Integrated Battery Service System.“ Spoločnosť od Apple žiada zatiaľ neznámu kompenzáciu, ktorú by mal Apple zaplatiť bez súdneho sporu. Ak si myslíte, že nemajú šancu, tak sa možno mýlite. Apple totiž nie je prvou firmou, ktorú Somaltus žaluje. Medzi ďalšie spoločnosti patrí napríklad Asus, Lenovo, Samsung, Sony či Toshiba

Ford a Nissan už zaplatili

Žalobca má celkom presný plán, ako si privyrobiť. Ich taktika už napríklad zafungovala na automobilky Ford a Nissan. Obe firmy zaplatili neznáme odškodné bez nutnosti súdneho sporu, ktorý by ich vyšiel podstatne drahšie. Podobnú výplatu by Somaltus rád získal aj od Apple a ďalších. Či sa im to podarí je zatiaľ nejasné.