Predstavte si, že pracujete alebo trávite voľný čas na PC a priamo na jeho obrazovke budete mať zobrazené používateľské rozhranie vášho smartfónu. Notifikácie a ostatné dáta zo smartfónu tak budete mať pohodlne pred sebou.

Aplikácia Vysor, ktorá len čerstvo dorazila do obchodu Google Play, túto funkcionalitu trochu zjednodušuje. Tento nástroj využíva pre fungovanie technológiu ADB (Android Debug Bridge), vďaka ktorej je možné zrkadliť obrazovku smartfónu alebo tabletu do okna na počítači (Windows, Mac a Linux).

Aplikácia vás po inštalácii nasmeruje do obchodu Chrome Store, prostredníctvom ktorého si stiahnete a nainštalujete obdobné rozšírenie pre PC prehliadač Chrome. Následne budete prevedený procesom, ktorý vám pomôže spárovať počítač so smartfónom prostredníctvom USB kábla. Ide to rýchlo a jednoducho.

Ak by ste sa chceli pripojiť bezdrôtovo alebo by ste chceli napríklad presúvať súbory z PC do smartfónu a naopak len ťahaním myšou, siahnuť budete musieť po prémiovej verzii aplikácie.

Aplikáciu Vysor si môžete stiahnuť klasicky z obchodu Google Play alebo z ich oficiálnej stránky, kde nájdete aj odkaz na stiahnutie Chrome rozšírenia a sprievodné video.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.vysor“]