Úvod Aplikácie Tvorcovia aplikácie Prisma sa neuspokoja len s fotografiami. Pripravujú veľkú novinku

Tvorcovia aplikácie Prisma sa neuspokoja len s fotografiami. Pripravujú veľkú novinku

0

Aplikácia Prisma len pred pár dňami dorazila do obchodu Google Play a okamžite si tak získala nesmierne množstvo nových používateľov. Zo začiatku bola totižto dostupná len na platforme iOS.

Aplikácia Prisma slúži na úpravu fotografií, ktorá vďaka inteligentným algoritmom urobí z akejkoľvek fotografie umelecké dielo. Doslova. Algoritmy napodobňujú desiatky umeleckých štýlov rôznych známych maliarov a umelcov.

Markantný nárast používateľov sa v poslednej dobe postaral o preťaženie serverov a problémy s používaním aplikácie. Úpravy fotografií jednoducho trvali a stále trvajú príliš dlho. Predstavitelia samozrejme pracujú na optimalizácii a požívanie appky Prisma bude len komfortnejšie a komfortnejšie.

Podľa renomovaného magazínu Bloomberg sa však autori neuspokoja len s fotografiami. Uvedomujú si, že aplikácia Prisma má veľký potenciál a jej užívatelia ju doslova milujú. Svedčí o tom napríklad nespočetné množstvo upravených fotografií na sociálnej sieti Instagram pod hashtagmi #prisma #app a podobne.

prisma

Jeden zo spoluzakladateľov vývojárskeho tímu Prismy, Alexey Moiseenkov, prezradil, že v súčasnosti pracujú na novinke, ktorá by umeleckým spôsobom neupravovala len fotografie ale aj krátke videá. Technológia pre túto funkcionalitu je dokonca už pripravená. Predstavitelia ale musia najskôr upraviť infraštruktúru tak, aby bola pripravená na oveľa vyššiu záťaž, ktorá je spojená s podstatne náročnejšou editáciou videa.

Novinka by sa mala objaviť v priebehu niekoľkých najbližších týždňov a už teraz sme zvedaví na prvé zverejnené video s nádychom Picassa alebo Rembrandta.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neuralprisma“]