Úvod Huawei Huawei P9 Android 7.0 Nougat pre Huawei P9: Blýska sa na lepšie časy pre...

Android 7.0 Nougat pre Huawei P9: Blýska sa na lepšie časy pre nás všetkých

2

Majitelia Nexus smartfónov už nejakú tú dobu majú prístup k najnovšej verzii Android 7.0 Nougat. Program Android N beta, ktorý Google spustil pred niekoľkými mesiacmi však môže priniesť oveľa väčšiu výhodu pre nás všetkých, teda aj pre tých, ktorí nevlastnia Nexus. Príkladom je Huawei P9, pre ktorý unikla ROM s Android 7.0.

Pre Huawei P9 unikla ROM založená na Android 7.0 Nougat, ktorá je zároveň dostupná na stiahnutie. Niekoľkí z majiteľov si ju už stihli flashnúť, pričom potvrdili, že ide o riadne zabalený aktualizačný balíček. Aby ste to vedeli vyskúšať, potrebujete odomknutý Huawei P9, ktorý nemusí mať odomknutý bootloader. Aktualizácia pritom nevymaže vaše dáta, len zaktualizuje už bežiacu verziu. Huawei P9 bude po aktualizácii bežať na spomínanej verzii Android 7.0 Nougat a používateľskom rozhraní EMUI 5.0.

Tí z vás, ktorí nevlastnia Nexus, ani Huawei P9, nezúfajte. Toto zistenie znamená veľmi dobré správy aj pre nás. ROM mal Huawei pripraviť na základe AOSP kódu, ktorý zverejnil Google. To znamená, že keď Google uvoľní finálnu verziu, nemalo by trvať dlho kým bude dostupná oficiálna aktualizácia pre mnohé zo zariadení. Na aktualizácii už totiž majú pracovať všetci väčší výrobcovia. Android 7.0 Nougat môže byť zlomom v tom, ako dlho bude výrobcom trvať pripravenie tak potrebných aktualizácií.