Úvod Výrobcovia Google Finančné výsledky Alphabetu za Q2: Profit z reklám prekrýva ostatné straty

Finančné výsledky Alphabetu za Q2: Profit z reklám prekrýva ostatné straty

2
alphabet

Celkové finančné výsledky rodičovskej spoločnosti Googlu sú na vzostupe. Alphabet zaznamenal za 2. kvartáli 21% nárast oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Väčšina ziskov pochádza z reklám.

Google má nepochybne veľmi dobre spravený biznis s reklamami, ale straty prichádzajú z ostatných divízií, ktoré sú v kategórii „Ostatné stávky“.

Čo ale presne sú tie „ostatné stávky“? Zahŕňajú prevažne „nedosiahnuteľné“ projekty, všetky tieto začínajúce projekty, ako autonómne vozidlá alebo globálny Internet poskytovaný balónmi, zarobili Alphabetu v poslednom kvartáli 185 miliónov dolárov. Na druhú stranu stáli spoločnosť až 859 miliónov dolárov.

Našťastie sa nejedná o výraznú stratu vďaka 7 miliardovému profitu z reklám. Taktiež je dôležité upozorniť, že aj keď sú tieto projekty momentálne v červených číslach, v budúcnosti môžu zarobiť Alphabetu nemalé peniaze. Príjem z týchto projektov vzrástol o 150% aj napriek o 30% väčšej strate.

V komunikácii s investormi Alphabet kladie veľký dôraz na to, že sa zameriava na dlhodobé zisky oproti krátkodobým. Spoločnosť sa teda pevne drží svojej vízie, že budúcnosť bude radikálne odlišná oproti súčasnosti, preto musia byť učinené rozhodnutia, ktoré síce neprinesú okamžitý zisk, ale budú prospešné v ďalších desaťročiach.

Páči sa vám prístup Googlu k budúcnosti?