Úvod Smartphony Aktualizácie Pozor! Softvérová aktualizácia pre OnePlus 3 môže rapídne znížiť výdrž batérie

Pozor! Softvérová aktualizácia pre OnePlus 3 môže rapídne znížiť výdrž batérie

2

Smartfón OnePlus 3, ktorý ponúka nadštandardné parametre vlajkových lodí s veľmi priaznivou cenou má opäť softvérové problémy. Tie sa tentokrát týkajú výdrže na jedno nabitie. 

Zabijak vlajkových lodí, ako je tento smartfón nazývaný, si len nedávno vyslúžil vlnu kritiky za nedoladenú správu operačnej pamäte RAM. Pri rôznych testoch rýchlosti so zariadeniami s podobnou špecifikáciou bol OnePlus 3 niekedy až výraznejšie pomalší.

Problémy sa týkali hlavne multitaskingu a schopnosti udržať otvorených viac aplikácií na pozadí. Zariadenie, ktoré má pod kapotou Snapdragon 820 a 6 GB operačnú pamäť RAM by pritom malo takéto operácie zvládať s prehľadom. Softvéroví vývojári výrobcu OnePlus neváhali a okamžite začali pracovať na náprave.

Následne pripravili veľkú aktualizáciu, ktorá podstatne vylepšuje RAM manažment a tiež pridáva možnosť prispôsobenia farebnosti displeja. Po tejto aktualizácii sa mnohí užívatelia začali sťažovať na zníženú výdrž batérie na jedno nabitie.

OnePlus 3

Problémy sa samozrejme netýkajú všetkých, ide však o podstatnú skupinu používateľov. OnePlus 3 sám o sebe ponúkal už priemernú výdrž na jedno nabitie, po poslednej aktualizácii to je rapídne horšie. Redaktori serveru PhoneArena zaznamenali, že v priemere „zmizne“ jedno percento kapacity za 4 minúty. Recenzenti sa následne pokúsili odinštalovať náročnejšie aplikácie, ako napríklad Facebook, vymazali odtlačky prsta, vypli funkcionalitu snímača odtlačkov a snažili sa manipulovať s procesmi bežiacimi na pozadí prostredníctvom nástroja Greenify. Všetko márne.

oneplus 3Niektorí užívatelia odporúčajú vymazanie vyrovnávacej pamäte z recovery módu alebo v poslednom prípade obnovu výrobných nastavení. Napriek týmto opatreniam nie je zaručené, že sa problémy odstránia.

Pokiaľ vlastníte OnePlus 3 poprípade si ho chcete zadovážiť, odporúčame počkať až na ďalšiu aktualizáciu, ktorá problém opraví. Vývojári sa tomuto problému jednoducho budú musieť venovať, keďže ide o podstatný nedostatok. Dúfame, že sa poponáhľajú. Takéto výrazné nedostatky znížili renomé inak podarenému smartfónu.