Úvod Výrobcovia ZTE ZTE Nubia Z11 oficiálne: Elegantný dizajn, displej bez rámikov a cena 340...

ZTE Nubia Z11 oficiálne: Elegantný dizajn, displej bez rámikov a cena 340 eur

0

Rodinku Z11, ktorých členov zahŕňa Nubia Z11 mini a Nubia Z11 Max, doplní hlavný predstaviteľ, na ktorého sme museli najdlhšie čakať. ZTE včera predstavilo elegantnú a krásnu Nubiu Z11.

Uniknutý render z januára bol len sčasti pravdivý. Áno, Nubia Z11 má displej bez rámikov na okrajoch, ale na zadnej časti nenájdete duálny fotoaparát ani zahnuté sklo. Namiesto neho vám novinka ponúkne stále kvalitný kov v šedej, zlatej a striebornej farbe.

Na prednej strane dominuje displej, ktorý je obohatený o odolné zaoblené (2.5D) sklíčko Gorilla Glass 3, čo ešte viac vylepšuje „bezrámčekový“ efekt. Samotný displej má FullHD rozlíšenie, veľkosť 5,5 palca a použitá bola technológia LCD. Zaujímavejšie číslo ale pre vás bude 81%, lebo toľko priestoru zaberá displej na prednej strane.

Nubia Z11 príde na trh v 2 rôznych verziách. Obidve poháňa najnovší Snapdragon 820, taktovaný na 2,15 GHz. Základná verzia príde na trh so 4 GB RAM a 64 GB internou pamäťou. Prémiový variant dostal 6 GB RAM a 128 GB ROM. Našťastie v obidvoch verziách je prítomný slot na microSD karty, takže o pamäť nebude núdza.

Zadný fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx, podporu mu robí OIS, fázová detekcia autofokusu a dvojtónový LED blesk. Selfie fotky vám zas zhotoví 8 Mpx snímač s clonou f/2.4.

Do tenkého tela (7,5 mm) sa podarilo výrobcovi napratať batériu s kapacitou 3000 mAh, ktorá podporuje aj rýchle nabíjanie QuickCharge 3.0 pomocou USB C konektora.

Ďalšími zaujímavosťami sú napríklad snímač odtlačkov prstov na zadnej strane zariadenia alebo Dolby AtmosSmartPA zosilňovač zvuku.

Softvérová stránka sa nesie v znamení Androidu 6.0 Marshmallow, doplneného o prostredie Nubia UI 4.0.

zte_nubia_z11-3-840x616

Za verziu so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom zaplatíte 340 EUR. Dostupná bude vo všetkých farbách. Prémiový model so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom bude dostupný len v zlatom prevedení za cenu 475 EUR.

Čo si myslíte o tomto elegantnom smartfóne bez zbytočných rámikov?