prvá generácia Xiaomi Mi Note Pro

Aktuálnym vlajkovým smartfónom spoločnosti Xiaomi je model Mi5. Ak sa však pozrieme ďalej do minulosti, spoločnosť sa dostala do širšieho povedomia aj vďaka modelu Mi Note Pro, ktorý mal QHD displej a pohon v podobe čipu Snapdragon 810.

O reinkarnácii línie Mi Note sa už hovorilo dávnejšie, no neexistovali žiadne detailnejšie indície. Tie máme až teraz. Spoločnosť Xiaomi údajne pripravuje až tri verzie smartfónu Mi Note.

Prvá by sa dala označiť ako Mi Note 2 „Standard“. Tento variant bude mať jeden hlavný fotoaparát, Hi-Fi audio čip, 5,7 palcový FHD 1080p displej, štandardne rýchle nabíjanie a 4 GB RAM.

Verzia Mi Note 2 „High“ bude disponovať duálnym fotoaparátom na zadnej strane, taktiež Hi-Fi audio čipom, 5,7 palcovým FHD 1080p displejom, 6 GB RAM a „super rýchlym“ nabíjaním.

Najzaujímavejšie sa javí model Mi Note 2 „Premium“. Pri ňom očakávame použitie 5,7 palcového QHD displeja so zakrivením po oboch stranách v štýle Galaxy S7 edge. Samozrejmosťou je opäť Hi-Fi audio čip a „super rýchle“ nabíjanie.

Prvá generácia Xiaomi Mi Note pro
Prvá generácia Xiaomi Mi Note pro

Trojica týchto smartfónov by mala byť predstavená neskôr v tomto roku a s blížiacim sa predstavením sa určite objavia nové informácie alebo fotografie. Je možné, že Xiaomi vybaví dané smartfóny zobrazovacími Super AMOLED panelmi od Samsungu. Tie štandardne ponúkajú špičkové zobrazovacie schopnosti a ich cena klesla na prijateľnú úroveň. Takýmto displejom je napríklad vybavená aj novinka výrobu Vivo, model XPlay 5. Na novú Mi Note líniu sa rozhodne tešíme.