Úvod Anketa VÝSLEDKY: Bude vám chýbať 3,5mm jack pre slúchadlá?

VÝSLEDKY: Bude vám chýbať 3,5mm jack pre slúchadlá?

2

Vyzerá to tak, že každý výrobca smartfónov, ktorý zo svojich zariadení odstráni 3,5mm jack pre slúchadlá bude mať na krku veľký počet nespokojných zákazníkov. Takmer 60 % našich čitateľov totiž tento krok označilo za nevhodný a 3,5mm jack jednoducho nechcú opustiť.

Zaujímavé je, že až 21 % z vás je pripravených na bezdrôtovú technológiu pre slúchadlá, zatiaľ čo 20 % čitateľov stačí obyčajný adaptér, ktorým prepoja štandardný 3,5mm káblik s USB C.

Tento problém, ktorý sme v podstate ani vôbec nemali na nás doľahol pri predstavení dvojice smartfónov Moto Z a Moto Z Force. Práve tieto novinky určené pre západné trhy už vôbec neponúkajú 3,5mm výstup pre slúchadlá, čo okamžite spustilo vlnu kritiky.

Motorola našťastie do krabičky pribalí adaptér, ktorý slúchadlá a USB C prepojí bez väčších problémov. Stále to však znamená, že počúvanie hudby počas nabíjania telefónu nebude možné. Podobný krok ako Motorola má tento rok spraviť aj Apple. Oni, prirodzene, slúchadlá nebudú pripájať cez USB C ale ich vlastný Lightning konektor.

[yop_poll id=“82″]