Úvod Konkurencia Apple Vitajte v budúcnosti: Apple vraj končí s výrobou 16GB verzií iPhonov

Vitajte v budúcnosti: Apple vraj končí s výrobou 16GB verzií iPhonov

6
Koncept iPhone 7

Vyzerá to tak, že Apple konečne skoncuje so 16GB verziou svojich smartfónov. Najlacnejšia verzia by mala ponúkať rovných 32 GB, teda toľko, koľko vlajkové Android lode. Informáciu pre čínske médiá potvrdil analytik zo spoločnosti IHS Technology.

Milovníci iPhonov oslavujú. Ak ste si totiž doteraz zvolili najlacnejšiu verziu iPhonu, k dispozícii ste mali len 16 GB úložisko, s ktorým sa v dnešnej dobe nedá dlhodobo pracovať. Je však pravdepodobné, že Apple má nároky svojich používateľov veľmi dobre zmapované a preto sa pre krok navýšenia pamäte rozhodol tak neskoro.

Apple na rozdiel od ostatných výrobcov neponúkal verziu s 32 GB úložiskom. Namiesto toho ste mali k dispozícii len 16 GB, 64 GB128 GB verzie. Je teda dosť pravdepodobné, že so zánikom 16 GB verzie príde aj zánik 64 GB verzie. Namiesto toho by mohla byť novinka Apple dostupná v 32 GB, 128 GB a 256 GB verziách. Tak či tak, je to len výstrel do čierneho.

Informácie pochádzajúce od analytikov z IHS Security však môžeme pokladať za dôveryhodné. Koniec koncov, práve oni ako prví potvrdili, že Apple v roku 2016 predstaví 4,0-palcový iPhone, z ktorého sa nakoniec vykľul iPhone SE.