Robotické kreácie a počiatok umelej inteligencie z dielne spoločnosti Boston Dynamics sme už videli. Išlo však o prevažne veľkých robotov poháňaných hydraulikou.

Boston Dynamics má v talóne niečo kompaktnejšie a s trochou fantázie, aj milšie robotické domáce zvieratko. SpotMini je akési robotické šteňa, ktoré vám pomôže v bežnej domácnosti.

SpotMini je poháňaný čisto elektrickými motormi bez hydrauliky, váži 25 kilogramov a na jedno nabitie dokáže fungovať približne 90 minút. Čiže skoro rovnako, ako bežný pes poháňaný granulami. V tomto prípade však nebudeme upratovať srsť ale vytečené mazivá.

SpotMini môže byť vybavený robotickým krkom, ktorý dokáže uchopiť rôzne predmety alebo sa s vami bude preťahovať o aportovací konár. Pokojne ho môžete naprogramovať tak, aby vyniesol odpadky, vytiahol riady z umývačky, zabával vás ako skutočný pes, alebo aby dohrýzol poštára.

Reálne využitie je samozrejme zatiaľ v nedohľadne, no ako ukážka súčasných technologických možností SpotMini poslúži skvele. Nižšie nájdete video, ktoré vám zvieratko SpotMini ukáže v praxi.