© redakcia

Čínska spoločnosť Xiaomi približne pred mesiacom ukázala novú verziu používateľského prostredia MIUI 8, pričom bolo predstavenie spojené aj s uvedením phabletu Mi Max.

Spoločnosť Xiaomi aktuálne potvrdila, že stabilná verzia prostredia MIUI 8 bude oficiálne dostupná od augusta. MIUI 8 so sebou prinesie viac ako tisíc rôznych optimalizácií, funkcií a hlavne dizajnových noviniek.

Práve vzhľad tohto prostredia sa v novej verzii odklonil od iOS, ktorým bolo toto prostredie po vizuálnej, ale aj funkčnej stránke silne inšpirované. MIUI 8 je dostupné aj v súčasnosti, ide ale o beta verziu prostredia.

Jeho chod tak nemusí byť zrovna stabilný a výrobca plánuje pridať funkcie navyše. Konkrétne sa jedná o režim dvoch súčasne aktívnych okien, známy ako „split-screen multitasking“. Prostrediu MIUI 8 sme sa pozreli na zúbok a v článku nižšie sa môžete zoznámiť  nie len s vizuálnymi, ale aj funkčnými zmenami. Používateľské prostredie MIUI používa po celom svete viac ako 200 miliónov ľudí, a tým pádom si určite zaslúži dávku pozornosti.

ODPORÚČAMEFOTO: Používateľské prostredie MIUI 8, jeho vzhľad a nové funkcie