Spoločnosť Sony Mobile vo februári na podujatí MWC 2016 predstavila trojicu nových smartfónov, ktoré pozostávali z dostupnejšieho modelu Xperia XA, vyššej strednej triedy Xperia X a high-end varianty Xperia X Performance.

Práve zlatá stredná cesta v podobe modelu Xperia X konečne zamierila do predajnej siete v niektorých európskych krajinách. Pripomíname, že Sony Xperia X disponuje 5-palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením, procesorom Snapdragon 650, 3 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB úložiskom aj s podporou pre microSD karty. Dominantou zariadenia je 23 Mpx fotoaparát s hybridným zaostrovaním, 24 mm objektívom a clonou f/2.0. Predná selfie jednotka má až 13 Mpx22 mm objektív a SteadyShot stabilizáciu obrazu. Výrobca sľubuje dvojdňovú výdrž na jedno nabitie pri akumulátore s kapacitou 2620 mAh.

Počítať môžeme aj s funkciou rýchleho nabíjania a Androidom vo verzii Marshmallow. Rozmery smartfónu sú 69,4 x 142,7 x 7,9 mm pri váhe 153 gramov.

xperia_X

Ceny v dotknutých krajinách a prevedenia sú nasledovné:

  • Veľká Británia – 460 libier, prevedenie biele, čierne a ružové zlato
  • Nemecko – 600 eur, prevedenie biele, čierne, ružové zlato, limetkové zlato
  • Španielsko – 630 eur, prevedenie biele, čierne, ružové zlato, limetkové zlato
  • Taliansko – 630 eur, prevedenie biele, čierne, ružové zlato, limetkové zlato
  • Švédsko – 5800 švédskych korún, prevedenie biele, čierne, ružové zlato, limetkové zlato
  • Poľsko – 2600 poľských zlotých, prevedenie prevedenie biele, čierne, ružové zlato, limetkové zlato

V Rakúsku, Maďarsku, Fínsku, Nórsku, Grécku, Portugalsku a v Česku je Xperia X dostupná len formou predobjednávky. Informácie o našej krajine sa, snáď, objavia v blízkej dobe.