Úvod Dohady Samsung si patentoval nové domovské tlačidlo a zadný snímač odtlačkov prstov

Samsung si patentoval nové domovské tlačidlo a zadný snímač odtlačkov prstov

0

Samsung sa podľa všetkého pohráva s umiestnením domovského tlačidla, ako aj snímača odtlačkov prstov. Svedčia o tom novoobjavené patentové prihlášky. Zatiaľ čo momentálne je snímač zabudovaný priamo v tlačidle „Domov,“ v budúcnosti by sa to mohlo zmeniť. Žiadosť obsahuje zmenený dizajn, ako aj polohu snímača.

Zmenený dizajn je na obrázku vyobrazený ako krúžok v žltom štvorci. Samsung smartfóny momentálne ponúkajú eliptické domovské tlačidlá. Momentálne nie je jasné či to znamená, že Samsung navrhované zmeny skutočne využije v ďalších zariadeniach alebo či ich úplne vyradí.

Čo sa snímača odtlačkov týka, mnohí veria, že ďalším krokom bude jeho zabudovanie do samotného displeja. Táto technológia však momentálne nie je dokončená, resp. pripravená pre hromadnú výrobcu.

Samsung je známy tým, že zvykne reagovať na dizajnové zmeny svojho najväčšieho konkurenta, Apple. Ten má už budúci rok prísť s iPhonom, ktorý bude celý pokrytý sklom a ponúkne edge-to-edge displej. Práve tento krok môže Samsung prinútiť prísť s novým dizajnom a prípadnými technológiami s nim spojenými.

snimac-1
snimac-2