Úvod Novinky Samsung Galaxy S8: Chystá sa ultrajemný 5,5” 4K UHD displej!

Samsung Galaxy S8: Chystá sa ultrajemný 5,5” 4K UHD displej!

6

Samsung len nedávno predstavil dvojicu noviniek, Galaxy S7 a S7 edge, no už teraz sa začína špekulovať nad tým, čo prinesie budúcoročný model. Podľa informácií servera SamMobile by malo ísť o 5,5-palcový 4K Ultra HD displej.

O skoku z Quad HD na 4K rozlíšenie sa hovorí už istý čas. Zdroje, ktoré majú k vývoju zariadenia blízko sú si celkom isté, že sa tak stane práve pri Galaxy S8. Samsung vďaka tomu nevylepší len zážitok z používania samotného zariadenia ale aj zážitok z virtuálnej reality, do ktorej spoločnosť investuje nemalé peniaze.

Firma ešte minulý mesiac ukázala 5,5-palcový 4K UHD displej s hustotou pixelov 806 ppi (pixelov na palec). Trhoví analytici veria, že sa Samsungu počas roka podarí vyladiť výrobný proces až nakoniec budú schopní vyrábať dostatočný počet kusov pre Galaxy S8. Samsung doteraz kvalitu, resp. rozlíšenie displeja vylepšoval každé dva roky. Galaxy S3 ponúkal HD rozlíšenie, Galaxy S4 a S5 Full HD rozlíšenie a Galaxy S6 a S7 Quad HD rozlíšenie. Ak by sme sa mali držať tohto trendu, dávalo by zmysel, ak by Galaxy S8 ponúkol 4K UHD rozlíšenie.