Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Ďalší únik špecifikácií potvrdzuje, že Samsung Galaxy Note 7 nebude mať konkurenciu

Ďalší únik špecifikácií potvrdzuje, že Samsung Galaxy Note 7 nebude mať konkurenciu

2
Koncept Galaxy Note 7

O nadchádzajúcej generácii obľúbeného Android phabletu so značkou Samsung sa toho za posledné týždne popísalo naozaj veľa. Niekoľko na sebe nezávislých únikov prezradilo nielen pravdepodobný dizajn konštrukcie, ale aj viac-menej tie isté technické špecifikácie, ktoré sú dnes opäť potvrdené.

Čerstvý únik detailov týkajúcich sa hardvérovej výbavy Galaxy Note 7 má tentokrát na starosti bližšie nešpecifikovaný zdroj z Číny. A ako je možné vidieť, odhalené špecifikácie sa podobajú na predchádzajúce špekulácie. Tie hovorili ako o 5,7-palcovom Super AMOLED displeji s Quad HD rozlíšením, tak aj o dvoch modeloch obsahujúcich rozdielne čipsety. To isté nastalo pri Galaxy S7, kde jeden dostal Snapdragon 820 od Qualcommu a ďalší zase Exynos 8 Octa (8890) z dielne spoločnosti Samsung.

Samsung Galaxy Note 7 by mal však mali poháňať ich výkonnejšie verzie – Snapdragon 821 (takt 2.3 GHz) vrátane Exynosu 8893 (takt 2.7 GHz), ktorým bude s najväčšou pravdepodobnosťou asistovať až 6 GB operačnej pamäte RAM pre svižnejší multitasking. A keďže pôjde o energeticky efektívny štandard LPDDR4, pamäť by mala byť i ohľaduplnejšia pri spotrebe drahocennej energie. Rovnako sa hovorí o modernom, 10 nanometrovom výrobnom procese, takže spotreba v konečnom dôsledku klesne ešte viac.

Koncept Galaxy Note 7 z viacerých uhlov pohľadu
Koncept Galaxy Note 7 z viacerých uhlov pohľadu

256 GB, UFS 2.0, 12 Mpx a 4000 mAh

Dôveryhodne vyzerajúci čínsky únik tiež spomína tri rôzne kapacity interného úložiska. Zákazníci údajne dostanú na výber zo 64, 128 a až 256 GB modelov so štandardom UFS 2.0, ktorý zabezpečí rýchly prenos dát a taktiež malú záťaž na batériu. Slovo ale padlo aj o 12 Mpx hlavnom foto senzore z vlajkovej lode Galaxy S7 alebo obrovskom, až 4000 mAh zdroji energie. Vylepšeniam sa už tradične nevyhne ani inteligentný stylus S Pen a značnou zmenou vraj prejde i používateľské prostredie nadstavby prítomného operačného systému Android. Ten má byť vo verzii 6.0.1 Marshmallow už od samotnej kúpy.

gnote7chinaspecs-540x345

Vylepšený TouchWiz dostane nové virtuálne prostredie pod označením Grace UX, pričom zároveň ponúkne aj krajšie vizuálne detaily, intuitívnejšie dotykové ovládanie a lepšiu stabilitu ako predchádzajúca verzia. Viac vizuálnych detailov nájdete vo videu z talianskeho webu HDBlog.it.

Uniknutý zoznam technických špecifikácií Samsung Galaxy Note 7 dokonca obsahuje zmienku o certifikácii IP68 slúžiacej na formálne potvrdenie, že phablet nepoškodí ani dlhší ponor vo vode. A nezabudlo sa ani na obojstranný slot USB Type-C, ktorý tohtoročná vlajková loď Galaxy S7 prekvapujúco neponúka.

A kedy bude predstavenie?

Oficiálne odhalenie prebehne už na začiatku augusta (2.8.?), teda o pár týždňov skôr, ako predstavenie 5,5-palcového iPhone Pro, ktorého sa v Samsungu poriadne obávajú, pretože ponúkne podporu pre silného konkurenta S Pen. Renomovaný web 9to5google.com nedávno zverejnil fotografiu, kde je vidieť pozvánku na Unpacked event konajúci sa druhý augustový deň.

Čo ešte od Galaxy Note 7 očakávate?