Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Note 7 edge vraj ponúkne duálny fotoaparát. Maj sa na...

Samsung Galaxy Note 7 edge vraj ponúkne duálny fotoaparát. Maj sa na pozore, iPhone 7 Plus!

0

Najnovšie informácie pochádzajúce z čínskeho servera Zol naznačujú, že Samsung Galaxy Note 7 edge bude oproti Galaxy Note 5 vyzerať podstatne inak. Tak počkať, počkať, samozrejme, že bude vyzerať inak, veď ide o rozdiel dvoch generácií, nie? Nie. Samsung sa tento rok rozhodol, že z nejakého dôvodu preskočí Galaxy Note 6 a použije rovno označenie Galaxy Note 7.

Tak či tak, spomínané informácie naznačujú, že edge verzia Galaxy Note 7 ponúkne dvojitý, resp. duálny fotoaparát. Vývoj má mať na starosti divízia Samsungu s názvom Electro-Mechanics (SEMCO), čo naznačuje, že pôjde o kombináciu senzorov priamo od Samsungu. Dva senzory by sa mali objaviť na Galaxy Note 7 edge, presná funkcionalita ani dizajn zatiaľ známe nie sú.

Ak sú však dostupné informácie správne, ide o priamy útok na chystaný iPhone 7 Plus/Pro, ktorý má taktiež ponúknuť dva zadné fotoaparáty. Z nich by mal jeden ponúknuť optický zoom bez straty kvality. Je dosť možné, že riešenie od Samsungu ponúkne rovnakú funkcionalitu.

Rozhodne však nepôjde o prvé smartfóny s dvomi fotoaparátmi na zadnej strane. Najnovšie vlajkové lode, ako napríklad Huawei P9 či LG G5 taktiež ponúkli duálne senzory.

Čo sa špecifikácií Galaxy Note 6/7 edge týka, ponúknuť by mal 5,8-palcový Quad HD Super AMOLED displej, procesor Snapdragon 823 alebo Exynos ekvivalent, skener dúhovky a podobne ako OnePlus 3, aj 6 GB operačnej pamäte RAM.