WhatsApp. Azda najpopulárnejšia komunikačná platforma, ktorá vo svojej podstate zmenila spôsob, akým za posledné roky komunikujeme. Nielen, že vytláča z trhu zastarané SMS správy, ale najnovšie likviduje aj hlasovú komunikáciu. 

Keby vám niekto povedal, že sa prostredníctvom WhatsApp-u uskutoční 100 miliónov hlasových hovorov denne, možno by ste mu ani neuverili. Ide ale o fakt, ktorý predstavitelia spoločnosti WhatsApp oficiálne zverejnili na svojom blogu.

Ak do štatistiky zapojíme naše chabé matematické schopnosti, tak nám vychádza, že prostredníctvom WhatsApp-u sa uskutoční 1100 hovorov každú sekundu. Ešte raz, 1100 hovorov každú sekundu.

Aplikácia je nesmierne populárna v Indii a v Brazílii. V prvej menovanej krajine používa WhatsApp až 95 % používateľov smartfónov a v Brazílii je to 94 %. Pri obave o svoje predplatené dáta môžete v nastaveniach znížiť kvalitu hovoru z najlepšieho 4G LTE pripojenia, na 3G či dokonca 2G.

whatsapp

WhatsApp má po celom svete vyše jednu miliardu aktívnych používateľov mesačne. komunikačnú platformu WhatsApp kúpila v októbri roku 2014 sociálna sieť Facebook. Hodnota transakcie presiahla 21 miliárd dolárov a zo strany Facebooku išlo určite o veľmi trefnú akvizíciu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]