HTC 10

Užívateľské prostredie HTC Sense 8 patrí medzi vôbec najlepšie prostredia, s akými môže používateľ smartfónov prísť do styku. Týmto UI je samozrejme vybavená vlajková loď výrobcu, model HTC 10.

HTC Sense 8 ponúka vzhľad takmer čistého Androidu 6.0 Marshmallow, no s dávkou užitočných funkcií a možností navyše. Prostredie zaujalo tiež s „freestyle“ rozložením domácich obrazoviek, v rámci ktorých si môžete zmeniť a prispôsobiť naozaj každý detail. Prostredie Sense 8 je zároveň skvele optimalizované a poradiť by si s ním mohli aj menej výkonné zariadenia.

Zdá sa, že HTC Sense 8 nebude len výsadou zariadení tohto výrobcu. Spoločnosť totižto začala registrovaným beta testerom rozposielať pozvánky, prostredníctvom ktorých môže táto vybraná skupina používateľov testovať HTC Sense 8 na smartfónoch ostatných výrobcov. Jedinou podmienkou je Android vo verzii 4.4 KitKat a vyšší.

sense 8

Zatiaľ nevieme, ako dlho bude testovanie prebiehať, resp. kedy bude dostupná verejná beta verzia rozhrania Sense 8. Každopádne krok sprístupniť Sense 8 aj pre iných, ako majiteľov HTC zariadení vítame.

Pozvánka, ktorú obdržal jeden z beta testerov
Pozvánka, ktorú obdržal jeden z beta testerov

Podobným spôsobom funguje napríklad UI MIUI od Xiaomi, ktoré je dostupné pre množstvo iných zariadení od rôznych výrobcov. Toto prostredie má po celom svete už viac ako 200 miliónov aktívnych používateľov.