Úvod Tlačová správa Päť dôvodov prečo by ste mali skúsiť 360-stupňové video

Päť dôvodov prečo by ste mali skúsiť 360-stupňové video

0

O novom fenoméne, tzv. 360-stupňových videách a fotografiách ste už určite počuli. Ale čo sa pod týmto označením ukrýva? Je to videozáznam, takpovediac, ako každý iný, avšak predsa unikátny. Umožňuje totiž nielen dívať sa vpred – na snímaný objekt, ale aj vôkol seba. A to rovno v 360-stupňovom smere. Nemusíte tak sledovať iba to, na čo mierite objektívom, ale doslova všetko, čo sa deje okolo vás.

Ak ste túžili zdieľať s niekým svoje zážitky či netradičný moment, 360-stupňové kamery sú na to ako stvorené. Svojim priateľom tak ľahko ukážete, čo všetko sa dialo vo vašom bezprostrednom okolí. No a ak ste ešte neopustili zastaraný 2D svet fotografií a videí, rozhodli sme sa vám povedať, prečo by ste tak mali urobiť hneď teraz…

360-stupňové videá sú budúcnosť

Tento trend nie je vymyslený. Pochopil to Google, keď v rámci svojej populárnej služby YouTube spustil podporu pre 360-kové videá. Stačí vám k tomu bežný prehliadač, napríklad Google Chrome (aj pre iPhone) alebo smartfón s OS Android. Video si jednoducho spustíte a dotykom prsta (resp. posunom myši) sa obzeráte vôkol seba. Vyskúšať si to môžete napríklad tu. Po vzore Googlu nedávno spustil podporu pre 360-stupňové videá a fotky aj Facebook. No a koho by bavilo pozerať si bežné fotky z letnej dovolenky, keď môže svojich priateľov a rodinu preniesť rovno na miesto pobytu?

360fly_2

 

Virtuálna realita dostupná pre každého

Patríte medzi fanúšikov najnovších technológií? Potom ste už určite počuli o okuliaroch s virtuálnou realitou. Kedysi finančne náročné príslušenstvo, vďaka ktorému si môžete 360-stupňové videá vychutnať napríklad aj doma v obývačke, dnes zoženiete za pár eur. Kartónové či plastové okuliare so šošovkami podporujúce zariadenia rôznej veľkosti dnes nájdete v internetových obchodoch pokojne aj za 10 eur. Potom už len stačí okuliare nasadiť, spustiť podporované video a môžete si užívať napríklad šialenú jazdu formulou z pohľadu pilota.

Úplne iný level ukladania spomienok

Tristošedesiatkové videá a fotky sú oveľa zaujímavejšie, ako tie klasické. Veď uznajte, nie je lepšie urobiť pôsobivú fotku s plnou možnosťou rozhliadnutia sa napríklad na vrchole kopca či pri morskom zálive, ako zhotovovať nudnú panorámu, ktorá sa dokonca súčasným mobilom občas nepodarí? Nahrajte krátke video z vášho dovolenkového pobytu pri vode, v horách alebo zvečnite svoju adrenalínovú jazdu na bicykli či motorke. Doma a v kľude si potom pozrite záznam a sledujte, čo sa dialo okolo vás.

360fly_3

360-stupňové live prenosy zápasov a koncertov

Už onedlho sa určite dočkáme aj 360-stupňových prenosov zo športových zápasov či koncertov. Predstavte si, že sledujete futbalový zápas svojho obľúbeného tímu z pohľadu ktoréhokoľvek hráča na ihrisku s možnosťou plného rozhliadnutia sa. A čo tak stáť na pódiu vedľa svojej obľúbenej kapely a užiť si pódiový výhľad rovno s nimi? Aj to je jedna z možností, ako 360-stupňové kamery budeme využívať.

Vytvoriť 360-stupňové video je ľahké

Určite si vravíte, že táto technologická hračka nie je pre bežného človeka, bez talentu na nové technológie. Omyl. Vytvoriť takéto video je rovnako jednoduché, ako zhotoviť akékoľvek iné video. Stačí raz kliknúť pre spustenie nahrávania a druhýkrát pre jeho ukončenie. Navyše, ak máte kameru 360fly, momentálne najlacnejšiu a najvýkonnejšiu 360-stupňovú kameru na slovenskom trhu, snímať môžete aj pod vodou alebo na diaľkové ovládanie prostredníctvom bezplatnej aplikácie. Tá umožňuje video v mobile jednoducho zostrihať či doplniť rôznymi efektami. Ovládanie je intuitívne a jednoduché, pričom ho pochopí aj úplný začiatočník. A čo viete, možno sa v budúcnosti stanete profesionálnymi editormi videí.

Kamera_360fly

360-stupňová kamera nie je drahá

Teda, ak si vezmeme súčasnú ponuku. Ak by ste chceli vytvoriť takéto video, potrebovali by ste si kúpiť až 6 bežných fotoaparátov či akčných kamier so širokouhlým záberom a k tomu príslušný držiak. Nepraktické a drahé však? Práve preto je na Slovensku od minulého roka dostupná kompaktná 360-stupňová kamera 360fly, ktorá všetky vymoženosti vtesnila do malej gule s priemerom iba 6 centimetrov. Tá dokáže vizuálne prerozprávať všetky vaše zážitky, a to už za fantastických 499 eur.

Tak čo, presvedčili sme vás? Podeľte sa aj vy už toto leto o svoje zážitky v úplne novom formáte. Vyskúšajte 360-stupňovú kameru a objavujte doslova nekonečné možnosti jej využitia. Viac sa o tomto fenoméne dozviete na www.360fly.sk.