Úvod Sociálne siete Facebook Na „Páči sa mi to“ už na Facebooku nebudete musieť klikať. Bude...

Na „Páči sa mi to“ už na Facebooku nebudete musieť klikať. Bude vám stačiť pohľad

0

Tiež vás otravuje to, že musíte klikať na „Páči sa mi to“ vždy, keď chcete označiť, že sa vám daný obsah páči? Ani nás nie. To však nezastavilo vývojárov z Oculus, ktorí do virtuálnej reality v podobe headsetu Gear VR pridali novú funkcionalitu. Jednoduchým pohľadom budete môcť označiť 360 stupňové video piatimi, dobre známymi reakciami.

Facebook reakcie sú novou, no vítanou zmenou v tom, ako reagujeme na jednotlivé príspevky. Pre prenesenie svojich emócií na tému, na ktorú chcete reagovať už nemusíte použiť len palec hore, zvoliť si môžete napríklad srdiečko, či nahnevanú tvár.

Špeciálne pre VR

Sledovanie 360 stupňových videí však mohlo pôsobiť pochmúrne v tom, že ste boli jediní, kto ten obsah sledoval a nevideli ste reakcie svojich známych či neznámych. Presne toto je dôvod, prečo Oculus pripravil aktualizáciu aplikácie pre video v Gear VR. Jednoduchých zahľadením sa na palec hore otvoríte možnosť vybrať si z piatich rôznych reakcií.

Je to ďalší náznak toho, že to Facebook s VR myslí naozaj vážne. Rovnakú funkcionalitu by mal Oculus čoskoro sprístupniť aj pre 360-stupňové fotografie.