Úvod Výrobcovia Oppo Oppo A59 oficiálne: 8-jadrový procesor, 13 Mpx fotoaparát a iPhone dizajn

Oppo A59 oficiálne: 8-jadrový procesor, 13 Mpx fotoaparát a iPhone dizajn

1

Čínsky výrobca Oppo predstavil pre domáci trh nové zariadenie, ktoré zaujme výkonom a dizajnom. Práve dizajn sa až moc nápadne podobá konkurencii s jablkom v logu.

 

Oppo A59 má svoje výhody aj nevýhody, poďme sa ale pozrieť, čo ponúkne. Prednú stranu vypĺňa 5,5-palcový displej s nízkym HD rozlíšením, čo znamená 267 pixelov na jeden palec. Vo vnútri dostal prednosť procesor od MediaTeku, konkrétne MT6570 čipset s 1,5 GHz taktom a 8 jadrami Cortex-A53. Grafickú podporu mu bude robiť Mali-T860 GPU, ku ktorému sa pridá 3 GB operačná pamäť. Vnútorná kapacita pamäte dostala 32 GB s možnosťou ďalšieho rozšírenia o microSD karty.

gsmarena_002

Na zadnej strane sa usadil 13 Mpx snímač, ktorý dokáže bez problémov nahrávať FullHD video. Predný fotoaparát zas dostal 5 Mpx. Telo zariadenia je z kovu a ukrýva batériu s kapacitou 3075 mAh. Nechýba ani obľúbený snímač odtlačkov prstov na prednej strane. Operačný systém je na dnešné pomery trošku zastaralý, Oppo A59 dostal len Android 5.1 Lollipop bez istoty aktualizácie na Marshmallow. Na druhú stranu výrobca nainštaloval svoje vlastné ColorOS 3.0 prostredie.

gsmarena_004

Hrúba zariadenia je malá a činí len 7,3 mm, jeho váha sa vyšplhala na 160 gramov.

Konektivita zahŕňa Bluetooth 4.1, Wi-Fi, FM rádio, microUSB port (s podporou OTG) a 3,5 mm jack konektor na spodnej hrane.

Zariadenie bude dostupné už 18. júna v Číne za cenu 242 EUR. Dostupnosť na Slovensku je otázna.

Čo hovoríte na túto novinku od Oppo? Oplatí sa za spomínanú cenu?