Úvod Výrobcovia Nexus Nový Nexus od HTC: 5,0“ displej, 4GB RAM a USB C!

Nový Nexus od HTC: 5,0“ displej, 4GB RAM a USB C!

6

Začiatkom roka sa objavili informácie o tom, že nové Nexus smartfóny tentokrát vyrobí HTC. Po niekoľkých rokoch pôjde teda o zmenu hardvérového partnera. Posledných pár modelov totiž vyrobili spoločnosti Huawei a LG. HTC sa na túto úlohu skvele hodí, koniec koncov, sú zodpovední za niektoré z najvydarenejších Nexus smartfónov, ako napríklad hneď prvý z nich – Nexus One. Netreba však zabúdať ani na tablet Nexus 9.

Najnovšie informácie o chystanom zariadení s označením „Sailfish,“ ktorý by mal nahradiť model 5X naznačujú, že pôjde o 5,0-palcový smartfón s rozlíšením displeja 1 920 x 1 080. Poháňať ho bude štvorjadrový procesor s jadrami o takte 2.0 GHz, ktorému budú sekundovať hneď 4 GB RAM. V žiadnom prípade to teda nebude slimák. Pod kapotou ďalej nájdeme 32 GB úložisko, na zadnej a prednej strane zas 12, resp. 8 Mpx senzor. Pripraviť sa môžete aj na snímač odtlačkov prstov umiestnený pod zadným fotoaparátom, 2 770 mAh batériu, ako aj USB C konektor. Používanie novinky by vám mohol spríjemniť aj Bluetooth 4.2 či 3,5mm audio jack na vrchu zariadenia.

Okrem vyššie priblíženého modelu Sailfish má HTC pracovať aj na výkonnejšom a väčšom smartfóne. Pôjde o 5,5-palcový model s označením „Marlin,“ ktorého bude poháňať výkonný procesor Snapdragon 821.