Úvod Zaujímavosti Nimb je prsteň, ktorý v prípade núdze informuje rodinu alebo kamarátov o...

Nimb je prsteň, ktorý v prípade núdze informuje rodinu alebo kamarátov o tom, že máte problémy

0
Prsteň Nimb

Ak sa niekedy ocitnete v núdzi a nestíhate z vrecka alebo kabelky vytiahnuť ani mobilný telefón, tento šikovný gadget vám v tom prípade môže zachrániť aj život. Jeho veľkou výhodou je, že ho budete mať za každých okolností stále poruke.

Inteligentný prsteň Nimb dokázal na crowdfundingovom webe Kickstarter za pár dni vyzbierať dvojnásobne vyššiu sumu, akú pôvodne tvorcovia požadovali. A to kampaň tak skoro nekončí – do konca zostáva ešte viac ako 30 dní, takže veľkosť finančnej podpory ešte výrazne narastie. O čo však ide?

Tzv. smartring slúži pre núdzové situácie, teda chvíle, kedy môže ísť naozaj o veľa. Či už ste teda účastníkmi dopravnej nehody alebo iba jednoducho cítite, že vás niekto prenasleduje a nemáte z toho dobrý pocit, stačí iba stlačiť a krátko podržať malé tlačidlo. Všetko ostatné už potom zabezpečí vyslaný signál. Nimb je totiž bezdrôtovo pripojený k vášmu smartfónu a preto dokáže behom pár sekúnd upozorniť nielen rodinu, priateľov a ľudí v okolí, ale aj políciu.

nimb-3

Signál zo štýlovo vyzerajúceho prsteňa sa postará o to, aby bol priradeným kontaktom odoslaný osobný profil, vrátane aktuálnej GPS polohy, kde sa práve nachádzate. Všetko funguje prostredníctvom oficiálnej aplikácie pre dve najrozšírenejšie mobilné platformy – Android a iOS od Apple.

Po trojsekundovom stlačení núdzového tlačidla používateľ zacíti jemnú vibračnú odozvu, vďaka čomu bude mať väčšiu istotu. Stresujúce situácie nás totiž vedia poriadne rozhodiť a preto si občas ani neuvedomujeme, čo počas nich robíme. Ak by ste sa napríklad palcom netrafili do správneho miesta, čakanie na záchranu môže trvať celú večnosť.

Nimb

Nimb pozostáva z kovu, ktorý by nemal podľa slov výrobcu prekážať ani silným alergikom. Prítomná batéria zvládne na jedno nabitie približne dva týždne používania a krehkú elektroniku chráni vyššia odolnosť voči tekutinám alebo piesku.

Výroba gadgetu začne niekedy v decembri, pričom prvé kusy dorazia do rúk podporovateľom Kickstarter kampane už počas marca budúceho roka. Cenovka by sa mala po príchode na pulty obchodov pohybovať okolo sumy 150 amerických dolárov, no momentálne je však výrazne nižšia.