HTC 10

Všetci fanúšikovia referenčných Nexus zariadení spoločnosti Google sa už nevedia dočkať jesene. Práve vtedy by mala byť predstavená nová dvojica Nexus smartfónov.

Spravodajský portál Focus Taiwan prišiel pred pár dňami so správou, že HTC momentálne pripravuje proces výroby nových Nexus smartfónov, ktoré vznikajú na základe objednávky spoločnosti Google. Dvojica zariadení je identifikovaná pracovnými názvami „Sailfish“ a „Marlin“, čo zapadá do kontextu označovania Nexus smartfónov a tabletov z predošlých rokov menami rýb.

Minimálne jeden z dvojice Nexus smartfónov bude založený na aktuálnej vlajkovej lodi z Taiwanu, zariadení HTC 10. Rozdiel bude vo výkone, pričom nový Nexus smartfón bude ešte výkonnejší. Do výbavy totižto dostane podľa zverejnených informácií vylepšený procesor Snapdragon 821. Predpokladáme, že tento nový Nexus smartfón bude spĺňať štandard Daydeam Ready, teda kompatibilitu s platformou virtuálnej reality od Google.

01_HTC10_design

Súčasné modely Nexus smartfónov, Nexus 5X od LG a Nexus 6P od Huawei, sa od seba výraznejšie líšia. Dvojica Nexus smartfónov od HTC by mala atakovať high-end segment, rozdiel bude zrejme len vo veľkosti zariadení a v pár detailoch. Ako to nakoniec s novými Nexusmi dopadne sa oficiálne dozvieme niekedy na jeseň.