Samsung Galaxy S7 edge

Samsung patrí medzi výrobcov, ktorí svoje zariadenia vybavujú pomerne veľkým množstvom balastu. Aj keď sa to v poslednej dobe s množstvom predinštalovaných aplikácií zlepšilo, v starších Samsung smartfónoch ich nájdeme hojný počet.

Ak patríte medzi aspoň trochu skúsenejších používateľov, viete, že aplikácie nainštalované od výroby len tak ľahko neodstránite. Jedinou možnosťou je vykonať na smartfóne root a aplikácie odstrániť tak. Vykonanie rootu patrí k zložitejším operáciám a navyše tu hrozí riziko znefunkčnenia zariadenia alebo pád prípadnej záruky.

Kolegovia zo serveru dotekomanie.cz objavili skvelé a funkčné riešenie, ako sa zbaviť predinštalovaných aplikácií v Samsung zariadeniach bez toho, aby ste sa museli zaoberať nadštandardnými právami v rámci rootu. Ide o aplikáciu EZ Package Disabler, ktorá znefunkční akýkoľvek balast v Samsung smartfónoch, ktorý zbytočne konzumuje výkon čipsetu a energiu z batérie.

Po jej otvorení sa vám zobrazí zoznam aplikácií, ktoré bežia na pozadí a taktiež nechýbajú informácie o ich spotrebe operačnej pamäte RAM. Po vybraní konkrétnej aplikácie stačí zvoliť možnosť „disable“ a daný softvérový balíček aplikácie zostane deaktivovaný. Aplikácia už nebude bežať na pozadí a ani sa už nespustí. Celý proces môžete prehľadne vidieť na videu nižšie.

Aplikáciu si môžete štandardne stiahnuť z obchodu Google Play za cenu 1,49 €, pričom vám vývojár garantuje vrátenie peňazí do siedmich dní, pokiaľ by ste boli z nejakého dôvodu s aplikáciou nespokojní. Dôležitou informáciou je, že pri aktualizácii je nutné aplikácie hromadne povoliť, aby ste predišli problémom.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hecorat.packagedisabler&referrer=utm_source%3Ddotekomanie_cz%26utm_medium%3Dreferral%26utm_campaign%3Dapplink“]