Úvod Konkurencia Apple Blaohoželáme! Muž sa v Las Vegas zosobášil so svojim Apple iPhone

Blaohoželáme! Muž sa v Las Vegas zosobášil so svojim Apple iPhone

4

Aaron Chervenak je ďalším zo ženíchov, ktorí sa na rýchlovku zosobášili v Las Vegas. 20. mája svoje áno povedal v kaplnke Little Las Vegas. Komu povedal áno? Nadpis článku ste si prečítali správne, Aaron si totiž zobral svoj Apple iPhone.

Najprv som si povedal – ČO? – Potom som do toho ale šiel, nemáme veľa ľudí, ktorí sa chcú zosobášiť s neživými vecami,“ povedal Michael Kelly, majiteľ kaplnky.

Kelly ďalej naznačil, že Chervenak sa spoločnosti snažil predať určitý typ odkazu. S našimi smartfónmi chodíme spávať, zobúdzame sa pri nich. Sme s nimi 24 hodín, takmer každý deň. Je to často prvá vec, na ktorú sa ráno pozeráme. Neznie to ako manželstvo?

Svadbu samozrejme americký štát Nevada neuznal. Taktiež nevieme či nevesta prebrala meno po ženíchovi alebo nie (žeby Apple iChervenak?) a nakoniec, nevieme či spolu išli na medové týždne. Chervenak taktiež nespomenul nič o deťoch, no neprekvapilo by nás, ak by sa v ich rodine čoskoro objavili malé Apple iPod nano.

„Samozrejme, nie je to až tak emočné, ako keď si beriete skutočnú osobu. Emocionálne prepojenie je úplne iné. Keďže zákon neumožňuje zosobášiť sa s neživým predmetom, ide len o symbolický zväzok. Odkaz svetu v ňom stále je: Z týchto malých zariadení sa stali objekty, ktoré sú nám nesmierne blízke. Môj symbolický akt to len demonštruje,“ hovorí Aaron Chervenak.

Ktovie či je nevesta z tých žiarlivejších. Máme také tušenie, že ženích začne v septembri pokukovať po nových dievčatách. Celú ceremóniu si môžete pozrieť vo videu hore.