Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo PHAB 2, PHAB 2 Plus a PHAB 2 Pro: Poznáme dostupnosť...

Lenovo PHAB 2, PHAB 2 Plus a PHAB 2 Pro: Poznáme dostupnosť a ceny pre Slovensko!

0
Lenovo

Lenovo len včera na podujatí Tech World 2016 predstavilo trojicu svojich noviniek. Sú nimi modely PHAB 2, PHAB 2 Plus a PHAB 2 Pro, ktoré zaujali nielen svojim dizajnom, ale hlavne svojou výbavou. Ide hlavne o model PHAB 2 Pro, ktorý okrem klasického fotoaparátu podporuje aj projekt Tango od Google. Ide o nadčasovú technológiu, ktorú nikde inde nestretnete. Viac už ale v tlačovej správe priamo od výrobcu.

PHAB 2 Pro a projekt Tango

Na rozdiel od akéhokoľvek iného telefónu, smartfón PHAB2 Pro s technológiou Tango – súborom senzorov a softvéru od Google, ktoré vnímajú a zmapujú svoje okolie – umožňuje množstvo špičkových zážitkov rozšírenej reality (AR) vo vašom smartfóne. S aplikáciou AR môžu študenti napríklad do triedy umiestniť virtuálneho dinosaura v reálnej mierke a zlepšiť svoje učenie vďaka dátovým vrstvám AR, ktoré sa objavujú popri tom, ako chodia okolo týchto tvorov. S hernými možnosťami AR môžete hrať virtuálne domino na kuchynskom stole, chovať digitálne domáce zviera vo svojej spálni a odvracať útoky davov votrelcov, ktorí zaplavujú váš dom. S technológiou Tango je PHAB2 Pro schopný mapovať vnútorné priestory, čo prináša zážitky, ako prehliadka múzea s rozšírenou realitou cez aplikáciu GuidiGO. Vďaka technológii Tango ponúka Phab 2 Pro  nevídané zážitky pri používaní smartfónu, s ktorými sa budete neustále učiť a zlepšovať.

Jednoducho povedané, chceli sme využiť niečo, čo už bolo úžasným konceptom a premeniť to na komerčne využiteľné mobilné zariadenie,” uviedol Jeff Meredith, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Android and Chrome Computing, Lenovo. “Od momentu, kedy sme sa zoznámili s technológiou Tango sme vedeli, že by mohla byť všadeprítomná, rovnako ako GPS. Aby bol Phab 2 Pro inovatívnou zmenou, vytvorili sme ho v dostupnej cenovej hladine pre všetkých zákazníkov a neprinášame len najšpičkovejší telefón, ale celkovo fantastický telefón,  ktorý je prvý svojho druhu na trhu.”

Tango našim zariadeniam umožňuje vnímať fyzický pohyb a priestor a následne má schopnosť meniť spôsob, akým na seba vzájomne pôsobíme. Veríme, že zariadenia s funkciou sledovania pozície budú všadeprítomné a sme radi, že PHAB2 Pro tieto nové funkcie prináša, vďaka čomu je váš telefón ešte užitočnejší,” povedal Johnny Lee, riaditeľ pre inžiniering spoločnosti Google.

Spoločnosť Lenovo potrebovala pre Tango veľmi robustnú a spoľahlivú platformu a my sme nesmierne nadšení, že z dôvodu jeho pokrokovej technológie a komplexného dizajnu si vybrali procesor Qualcomm Snapdragon 652,” uviedol Alex Katouzian, senior viceprezident pre produktový manažment, Qualcomm Technologies, Inc. “Úzka spolupráca medzi spoločnosťami Lenovo, Google a Qualcomm Technologies umožnila, aby tieto nové a inovatívne užívateľské zážitky boli kompletne implementované do softvéru Snapdragon 652, vďaka čomu sme mohli splniť agresívny plán nasadenia, ktorý mala spoločnosť Lenovo, bez potreby samostatného koprocesora alebo žiadania o recertifikáciu hardvéru.

Majitelia domov a bytov teraz môžu svoj PHAB2 Pro použiť pri prerábaní svojich domovov vďaka vizualizácii reálneho vybavenia vo svojich obývačkách a kuchyniach. Spoločnosť Lowe’s, zameraná na domácich majstrov, je jedným z prvých partnerov, ktorý vyvinul aplikáciu využívajúcu Tango – Lowe’s Vision. Aplikácia dáva zákazníkom možnosť využívať Tango technológiu pri meraní priestorov a vizualizácii toho, ako budú v danej miestnosti vyzerať spotrebiče a dekorácie, ako aj kuchynské dosky alebo obkladačky, a či sa do miestnosti budú hodiť. S aplikáciou Lowe’s Vision budú zákazníci môcť ovládať novú generáciu nástrojov rozšírenej reality len jednoduchým ťuknutím prsta.

Tango technológia umožní našim zákazníkom vidieť veci tak, ako nikdy predtým, ako sa ich vízia domácich úprav premietne do reality,” povedal Richard Maltsbarger, riaditeľ vývoja spoločnosti Lowe’s. “Predstavením PHAB2 Pro v reťazci Lowe’s chceme dať zákazníkom k dispozícii nástroj, ktorý im pomôže s dôverou navrhnúť, začať aj dokončiť ich domáce prerábky.”

Technológia na pozadí Tango

Tango privádzajú k životu tri hlavné technológie: sledovanie pohybu, vnímanie hĺbky a priestorové vnímanie. Vďaka sledovaniu pohybu „oko“ PHAB2 Pro vidí svoju vlastnú polohu v 3D. Priestorové videnie povie smartfónu jeho umiestnenie. Hĺbkové vnímanie mu umožní zanalyzovať stav a tvar okolitého sveta vďaka detekcii povrchov a prekážok. A teraz vôbec po prvýkrát vie váš smartfón vizualizovať a pochopiť okolité predmety a prostredie vďaka senzorom, ktoré zachytia viac ako 250 000  rozmerov za sekundu.

Prémiový dizajn

Aj keď vďaka technológii Tango je PHAB2 Pro jedinečný, toto zariadenie je samo o sebe výnimočné, aj ako prémiový smartfón. Využíva procesor Qualcomm® Snapdragon™ 652, ktorý prináša efektívnu integráciu hardvéru a spracovania, skvelé pripojenie 4G LTE a špičkové funkcie časového označovania, ako aj procesorov fotoaparátov a snímačov. O náročné spracovanie počítačového videnia sa postará jediný, integrovaný a vysoko efektívny procesor Snapdragon s pevne integrovaným súborom kľúčových modulov, vrátane DSP, ISP a integrovaného ovládača. Heterogénna počítačová platforma Snapdragon je optimálne vyvážená pre záťaž technológie Tango a je určená na celodenné používanie. Procesor Snapdragon 652 tiež rýchlo spracúva všetky údaje zo senzorov, ktoré simultánne prijíma z viacerých kamerových snímačov, gyroskopu a akcelerometra, výsledkom čoho je rýchly a plynulý zážitok z rozšírenej reality, kde 3D AR grafické vrstvy prirodzenejšie sledujú fyzické prostredie.

PHAB2 Pro disponuje technológiou Dolby AudioTM Capture 5.1 s prehrávaním Dolby Atmos®, ktoré umožňujú zachytiť životné momenty na video záznam so skvelou audio kvalitou. S Dolby Audio Capture 5.1 môžete využiť krištáľovo čisté 5.1-kanálové priestorové ozvučenie na nahrávanie a zdieľanie celej panorámy svojho života, nakoľko vašim výnimočným chvíľam pridáva úžasnú prenikavosť zvuku, jasnosť a hĺbku. Toto umožňujú tri mikrofóny, priestorový záznam so znížením hluku, ako aj zabudovaný 16MP fotoaparát/kameru s podporou video nahrávania. Taktiež pri sledovaní obsahu v Dolby Atmos so slúchadlami budete mať pocit, že ste priamo uprostred diania na displeji, vďaka pohlcujúcej zvukovej kvalite. 6.4-palcový PHAB2 Pro sa môže pochváliť inteligentným asertívnym displejom s ostrým QHD (2,560 x 1,440) rozlíšením, ktorý je schopný optimalizovať kvalitu obrazu na základe okolitého osvetlenia a obsahu.

PHAB 2 Plus: Úžasné fotky

PHAB2 Plus, známy svojimi fotkami, je vybavený dvomi 13MP zadnými fotoaparátmi, ktoré majú okamžité zaostrovanie, rýchle F2.0 objektívy a ten istý profesionálny obrazový procesor Futjitsu Milbeaut®, aký využíva aj fotoaparát Leica. Začiatočníci vo fotení môžu robiť úžasné snímky s ostrými zábermi pri slabom osvetlení, vysokým kontrastom pri zachovaní prirodzenej farby, veľkými detailmi v tienistých priestoroch a s podmanivým rozostrením pozadia. Kamerový softvér tiež obsahuje manuálny režim, ako aj ďalšie špeciálne efekty.

PHAB 2: Úžasná cena

PHAB2 predstavuje cenovo dostupný AR smartfón s mnohými zaujímavými prvkami a vlastnosťami, ktoré nájdeme v modeloch vyššej triedy. Režim AR smartfónu PHAB2 vám napríklad umožňuje vytvárať jedinečnejšie fotky a videá prekrývaním AR efektov, ako sú virtuálne pozadia alebo kreslené animácie na vašich záberoch – dokonalé pre zdieľanie na sieťach Facebook alebo Instagram. Medzi ďalšie prednosti patrí 6,4-palcový HD displej, doplnený 13MP fotoaparátom s rýchlym zaostrovaním a 32GB zabudované úložisko, ktoré je možné rozšíriť cez microSD.

Cena a dostupnosť

Lenovo PHAB2 bude dostupný s cenou od 199 EUR, PHAB2 Plus bude dostupný v cene 299 EUR a PHAB2 Pro bude v cene 499 EUR. Všetky zariadenia budú na Slovensku dostupné od septembra.